Breaking News

Η Μαρία Κορινθίου μίλησε για τον σπαρακτικό μονόλογο «Τζόρνταν» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πλατό του Πρωινού φιλοξενήθηκε η Μαρία Κορινθίου, που πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Τζόρνταν» των Ανν Ρέϋνολντς και Μόιρα Μπουφίνι, που μετέφρασε ο Μάριος Πλωρίτης και ανεβαίνει από τον Νοέμβριο στο πλήρως ανακατασκευασμένο Alhambra Art Theatre, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του συζύγου της, Γιάννη Αϊβάζη.

Στον σπαρακτικό μονόλογο «Τζόρνταν» η Μαρία Κορινθίου υποδύεται την τραγική ηρωίδα Σίρλεϋ Τζόουνς. 

Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία της Σίρλεϋ Τζόουνς, που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της, πρωτοπαίχτηκε στο θέατρο Lilian Baylis του Λονδίνου τον Απρίλιο του 1992. 

Ο «Τζόρνταν», είναι μια μαρτυρία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της κρατούμενης στη φυλακή, παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα, Σίρλεϋ Τζόουνς. Η Τζόουνς αποκάλυψε την ιστορία της στη συγγραφέα Άννα Ρέυνολντς, όταν οι δυο τους ήταν συγκρατούμενες (σημ.: η Ρέυνολντς είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, για φόνο με σφυρί, της κοιμισμένης μητέρας της). 

Το γεγονός της δολοφονίας ενός βρέφους από τη μητέρα του, που συντάραξε - ως αστυνομικό, δικαστικό και κοινωνιολογικό ρεπορτάζ - την κοινή γνώμη της Μ. Βρετανίας, κατά τη δεκαετία του '80, μετουσιώθηκε σ' έναν σπαρακτικό θεατρικό μονόλογο, που γρήγορα εντάχθηκε στα «έργα-στοιχήματα» για τις γυναίκες ηθοποιούς όλου του κόσμου.

Εκτός από την παράσταση, η Μαρία Κορινθίου μίλησε και για τα Καλλιστεία 2019, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στα οποία ήταν η παρουσιάστρια.

Δείτε όσα είπε στη Φαίη Σκορδά.