Breaking News

Ο Αντώνης Κανάκης καλείται να πληρώσει αποζημίωση για σατιρικά σχόλια σε εκπομπή του (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Ευτυχείτε», ο Αντώνης Κανάκης, το κανάλι που προβλήθηκε η εκπομπή και η παραγωγός εταιρία καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση 100.000 ευρώ, καθώς σατιρίστηκε καρκινοπαθής για τη φωνή του. 

Ο δικηγόρος του Α. Κενανίδη μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε», τονίζοντας πως όταν οι «Ράδιο Αρβύλα» έμαθαν για την υγεία του δεν επανόρθωσαν. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το περιστατικό αφορά την εποχή που η εκπομπή προβαλλόταν στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα είπε:

«Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κ. Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, η οποία παρουσιάζει μία φυσική αδυναμία, λόγω, δυστυχώς, καρκινοπάθειας στο λάρυγγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο, επιδιώξαμε να υπάρξει  κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής ή από τον ΑΝΤ1. Το αρνήθηκαν, δυστυχώς, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μία σατυρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής. 

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του, αλλά για τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας κατέθεσε ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο και δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της και της οικογένειάς της. Δυστυχώς, ούτε αυτό συγκίνησε τους παρουσιαστές, οι οποίοι το μόνο που είπαν στο δικαστήριο ήταν ότι "Έχουμε πλούσια κοινωνική - ανθρωπιστική δραστηριότητα στη Σιέρρα Λεόνε και σε άλλες χώρες του κόσμου".

Η απόφαση υπήρξε καταπέλτης γι' αυτούς. Το δικαστήριο επιδίκασε ένα σχετικά μεγάλο ποσό, 100.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση στον κ. Κενανίδη. Καταδίκασε και τους τρεις: τον παρουσιαστή, το σταθμό και την παραγωγό εταιρία».