Breaking News

Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε τρένο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Πακιστάν, όταν ξέσπασε φωτιά σε τρένο, που εκτελούσε τη διαδρομή Karachi - Rawalpindi. Το ατύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Rahim Yar Khan, στα νότια της επαρχίας Punjab.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το σάιτ του BBC, οι νεκροί έφτασαν τους 74 - αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί -, ενώ τουλάχιστον 40 άλλοι τραυματίστηκαν.

Για την ταυτοποίηση σε κάποια από τα θύματα θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA, καθώς απανθρακώθηκαν.


Η πυρκαγιά φέρεται να εξαπλώθηκε σε τρία βαγόνια. Ο αρμόδιος Υπουργός Sheikh Rashid Ahmed δήλωσε ότι προκλήθηκε από την έκρηξη ενός κυλίνδρου αερίου (γκαζάκι), που χρησιμοποιούσαν οι επιβάτες για το μαγείρεμα πρωινού.

Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε και μαγειρικό λάδι, με τον Υπουργό να τονίζει ότι το πρόβλημα είναι συχνό, καθώς οι επιβάτες μαγειρεύουν σε μεγάλες διαδρομές.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στα τοπικά μέσα, πολλά από τα θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να πηδήξουν από το κινούμενο τρένο.


Όπως επισημαίνει το BBC, η χώρα έχει ιστορικό σιδηροδρομικών ατυχημάτων με πολλούς θανάτους, καθώς τα τελευταία χρόνια το δίκτυο έχει περιέλθει σε κακή κατάσταση.

- Τον περασμένο Ιούλιο 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα ατύχημα, ενώ 4 άτομα πέθαναν σε άλλο ατύχημα τον Σεπτέμβριο.

- Το 2007 τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν σε ατύχημα κοντά στο Mehrabpur.

- Νωρίτερα, το 2005, περισσότεροι από 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συγκρούστηκαν τρία τρένα στην επαρχία Sindh.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews, που έκανε νωρίτερα λόγο για 65 νεκρούς, ωστόσο ο τραγικός απολογισμός αυξήθηκε.