Breaking News

Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 12 Δεκεμβρίου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, μετά από μήνες αδιεξόδου σχετικά με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόρις Τζόνσον να βγαίνει κερδισμένος.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC, το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με 438 βουλευτές να ψηφίζουν "υπέρ" έναντι 20 "κατά". Απομένει πλέον το νομοσχέδιο να εγκριθεί και στη Βουλή των Λόρδων.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι "το κοινό πρέπει να έχει τη δυνατότητα επιλογής για το μέλλον του Brexit και της χώρας".  

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ελπίζει ότι οι εκλογές θα του δώσουν νέα εντολή για τη συμφωνία του Brexit, όπως θα δώσουν και λύση στο σημερινό κοινοβουλευτικό αδιέξοδο, γεγονός που οδήγησε στην περαιτέρω καθυστέρηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, επισημαίνει το BBC.

Νωρίτερα, απορρίφθηκε με ψήφους 315 "κατά" έναντι 295 "υπέρ" η τροπολογία που είχε καταθέσει ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και αφορούσε την αλλαγή της ημερομηνίας των βουλευτικών εκλογών από 12 Δεκεμβρίου στις 9 του ίδιου μήνα.

Ο Τζέρεμι Κορμπίν δήλωσε ότι οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για τη μεταμόρφωση της χώρας, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα ξεκινήσει τώρα την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική εκστρατεία για ουσιαστικές αλλαγές στη Βρετανία.

Να σημειωθεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε πίσω 10 από τους 21 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, τους οποίους είχε διώξει τον περασμένο μήνα από την κοινοβουλευτική ομάδα.