Breaking News

Πύρρος Δήμας: «Δεν θα έμπαινα σε 4η Ολυμπιάδα αν δεν ήταν στην Αθήνα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Παρασκευής ο Πύρρος Δήμας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Citizen One». Ο τρεις φορές χρυσός (Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996 και Σίδνεϊ 2000) και μία φορά χάλκινος (Αθήνα 2004) Ολυμπιονίκης μίλησε για τη ζωή του από την Αλβανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στις ΗΠΑ και για την καριέρα του ως ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της άρσης βαρών.

Για τον Πύρρο Δήμα το σημαντικότερο μετάλλιο που έχει κατακτήσει είναι το χάλκινο της Αθήνας το 2004.

«Με τις δυσκολίες που πέρασα τα τέσσερα χρόνια της προετοιμασίας και με τα χειρουργεία, να' ναι καλά ο κόσμος που με βοήθησε, με στήριξε και το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατό» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας «Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που έγιναν οι αγώνες στη χώρα μου και αποσύρθηκα μπροστά στους Έλληνες».

«Δεν θα έμπαινα σε 4η Ολυμπιάδα άμα δεν ήταν στην Αθήνα. Όταν ξεκίνησα τον αγώνα πήγαινα για τελευταίος. Δυο μέρες πριν αποφάσισα ότι θα αγωνιστώ. Στο τέλος μπορεί να βγήκα τρίτος, αλλά πήρα το χρυσό του κόσμου» εξήγησε στην εκπομπή του One Channel.

O Πύρρος Δήμας, που είναι πλέον τεχνικός διευθυντής της αμερικανικής ομοσπονδίας άρσης βαρών και προπονητής της αμερικανικής ομάδας, περιέγραψε πως προπονούνται οι αθλητές στις ΗΠΑ, καθώς και πώς λειτουργούν οι αμερικανικές αθλητικές ομοσπονδίες.