Breaking News

Στις φλόγες η Καλιφόρνια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολιτεία (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο κυβερνήτης Gavin Newsom κήρυξε την Κυριακή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Καλιφόρνια, καθώς οι πυρκαγιές, ενισχυμένες από έντονους ανέμους, κατακαίουν την πολιτεία.

Το σάιτ του BBC μεταδίδει ότι περίπου 180.000 άνθρωποι στα βόρεια της πολιτείας κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οι περισσότεροι στην κομητεία Sonoma, την οποία σαρώνει η πυρκαγιά «Kincade».

Η πυρκαγιά «Kincade» κινείται από το βορρά προς το νότο, φτάνοντας σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές πάνω από τον κόλπο του San Francisco.

Στη Sonoma και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Santa Rosa οι δρόμοι γέμισαν από αυτοκίνητα, καθώς οι κάτοικοι επιχείρησαν να απομακρυνθούν από τις οικίες τους.


Δεκάδες χιλιάδες σπίτια απειλούνται από τις πυρκαγιές, ενώ περίπου ένα εκατ. άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, με τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας να δίνουν μάχη με το χρόνο για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων καλωδίων.

Μάλιστα, ο φόβος για την εξάπλωση των πυρκαγιών οδήγησε σε μια προληπτική διακοπή την εταιρία Pacific Gas & Electric (PG & E).

Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην κομητεία Sonoma είναι το βίντεο, που πρόβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, το οποίο καταγράφηκε από αυτοκίνητο...