Breaking News

Τα κίνητρα του δράστη που σκόρπισε το θάνατο στο Παρίσι (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε την Πέμπτη στο Παρίσι, στο αρχηγείο της αστυνομίας, στην περιοχή Île de la Cité. Το κτίριο βρίσκεται κοντά σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα όπως ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, ο δράστης, που ήταν μέλος του προσωπικού, σκότωσε με μαχαίρι 4 άτομα (τρεις αξιωματικούς και έναν διοικητικό υπάλληλο), πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 13:00 τοπική ώρα. Τρεις άνδρες και μία γυναίκα σκοτώθηκαν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Παρισιού Remy Heitz. Επίσης, ένα πέμπτο άτομο τραυματίστηκε σοβαρά.

Τα στοιχεία του δράστη δεν δημοσιοποιήθηκαν, ενώ ασαφή παραμένουν τα κίνητρα της επίθεσης. Ωστόσο, αξιωματούχοι της αστυνομίας επισήμαναν ότι ο επιτιθέμενος μπορεί να είχε εμπλακεί σε διαμάχη στο χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ήταν ένας 45χρονος που εργαζόταν στη Διεύθυνση Πληροφοριών. Εργάστηκε για την αστυνομία του Παρισιού επί 16 χρόνια.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας Christophe Crepin τόνισε ότι υπήρχαν εντάσεις με τον προϊστάμενό του. "Δεν νομίζω ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια" δήλωσε ο Crepin, ο οποίος τον γνώριζε.


Το περιστατικό σχολίασε ο δημοσιογράφος του One Channel, Σταύρος Ζορμπάς. Δείτε το βίντεο.