Breaking News

Τυφώνας Hagibis: Ατελείωτη τραγωδία στην Ιαπωνία (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι (διασώστες, αστυνομικοί, πυροσβέστες, ακτοφυλακή και στρατιωτικοί) συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Ιαπωνία, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Hagibis, που έπληξε τη χώρα το Σάββατο, ο οποίος ήταν ο σφοδρότερος των τελευταίων δεκαετιών.

Το σάιτ του BBC, επικαλούμενο ιαπωνικά ΜΜΕ, μεταδίδει ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε πλέον στους 37, ενώ 20 άνθρωποι αγνοούνται.


Οκτώ νομοί στην Ιαπωνία έχουν επηρεαστεί από το πέρασμα του τυφώνα. Στο Nagano οι πλημμύρες προκάλεσαν τη βύθιση 10 τρένων υψηλής ταχύτητας. Η αξία του κάθε τρένου εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια δολάρια.


Σύμφωνα με το BBC, περίπου 92.000 νοικοκυριά παραμένουν και σήμερα, Δευτέρα, χωρίς ρεύμα (από 262.000 νοικοκυριά την Κυριακή).

Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ωστόσο πιστεύεται ότι μόνο 50.000 έμειναν σε καταφύγια.


Η πρωτεύουσα Τόκιο έμεινε σχετικά ανεπηρέαστη από τον τυφώνα, ωστόσο άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα κατακλύστηκαν από τα νερά. Το υψηλότερα επίπεδα νερού από τις πλημμύρες καταγράφηκαν στην πόλη Hakone.


Τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι, που διεξάγεται στην  Ιαπωνία, ακυρώθηκαν, αλλά έγινε η αναμέτρηση Ιαπωνία - Σκωτία, με την πρώτη να κερδίζει 28-21 και να προκρίνεται για πρώτη φορά στα προημιτελικά. 

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της Ιαπωνίας, Jamie Joseph, απέτισε φόρο τιμής στα θύματα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους πληγέντες.