Breaking News

Αλιφέρη: «Στην ΕΡΤ θεώρησαν ότι ήμουν δημιούργημα της δεξιάς... Για 9 χρόνια δεν υπήρχα πουθενά» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Μαρία Αλιφέρη φιλοξενήθηκε στα «Μεσάνυχτα», όπου, μεταξύ άλλων, εξέφρασε για πρώτη φορά δημόσια το παράπονό της σχετικά με το πώς αποδομήθηκε η τηλεοπτική της καριέρα για πολιτικούς λόγους.

«Είναι αλήθεια ότι όταν ανέβηκε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ σας πήρε εσάς η μπάλα, όπως παίρνει πολλές φορές ανθρώπους στην κρατική τηλεόραση με την αλλαγή κάθε κυβέρνησης;» τη ρώτησε η Ελεονώρα Μελέτη και η ηθοποιός απάντησε:

"Βέβαια... Εγώ vταβατζήδες και νονούς δεν είχα ποτέ στη δουλειά μου, αλλά θεωρήθηκε - από ό,τι έμαθα τότε - πως ήμουν δημιούργημα-σύμβολο της δεξιάς. Οπότε έπρεπε να δημιουργήσουν τα δικά τους "σύμβολα". 

Δέκα χρόνια μετά είπα "καλημέρα σας" σε κανάλι. Εννέα χρόνια έπαιζα αδιάλειπτα θέατρο, αλλά μέχρι να έρθει η ιδιωτική τηλεόραση δεν μπορούσα να βγω να πω παίζω θέατρο. Δεν είχα δώσει συνέντευξη. Αυτά τα εννέα χρόνια δεν υπήρχα πουθενά...

Αυτό με στεναχώρησε πολύ, απλώς δεν το φώναξα, δεν παραπονέθηκα δημόσια και δεν το αντάλλαξα. 

Είχα προσφορές ξεπουλήματος... Μου είπαν "Έλα με μας και θα έχεις τηλεόραση". Είπα "Ευχαριστώ πολύ, δεν θα πάρω". Έτσι γίνεται, τα παιχνίδια τα ξέρουμε... Εμένα με νοιάζει το "μέσα" πιο πολύ. Σιώπησα πλήρως για πολλά χρόνια...».