Breaking News

Αλβανία: Μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων - Δραματική διάσωση της ΕΜΑΚ (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η σημερινή είναι ημέρα εθνικού πένθους στην Αλβανία. Η νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για 30 νεκρούς, οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 650, ενώ τα σωστικά συνεργεία εντατικοποιούν τις προσπάθειές τους ενάντια στο χρόνο για να ανασύρουν επιζώντες.

Όπως θα δείτε στο 2ο βίντεο του Open, στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων διάσωσης βρίσκεται το ελληνικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, που κατάφερε να βγάλει ζωντανούς από τα ερείπια δύο ανθρώπους, παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού. Μάλιστα ο Έντι Ράμα μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση στα social media την αγωνιώδη προσπάθεια των Ελλήνων  διασωστών.

Το One Channel και ο Λεωνίδας Καπερναράκος βρέθηκαν στο Δυρράχιο και μετέφεραν το ρεπορτάζ. Στην περιοχή του Δυρραχίου πολλά ξενοδοχεία κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα λόγω κατασκευαστικών λαθών και έλλειψης αντισεισμικών κανονισμών. Στο Θουράν, στην κωμόπολη όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες καταρρεύσεις κτιρίων, οι εικόνες είναι δραματικές.

Δείτε τα ρεπορτάζ από τα μεσημεριανά δελτία της ΕΡΤ και του Open και το βραδινό του One Channel.