Breaking News

«Έφυγε» ο Περικλής Βασιλάκης (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του πρώην διεθνή διαιτητή Περικλή Βασιλάκη, που έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 64 ετών.

Όπως αναφέρει η wikipedia, ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας. Ήταν Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και επίσης της Ανώτατης Σχολής Ηλεκτρονικών. 

Εργάσθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού (άμισθος). 

Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Biας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό (2003-2005). 

Ήταν μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας και ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού. 

Υπήρξε Διαιτητής ποδοσφαίρου Α Εθνικής κατηγορίας και Διεθνής Διαιτητής FIFA-UEFA και δίδασκε από το έτος 1996 ως καθηγητής διαιτησίας ποδοσφαίρου. 

Επίσης, υπήρξε συνεργάτης του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ σε θέματα ποδοσφαίρου και αθλητισμού.

Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου και Αντιπεριφερειάρχης. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Α επιλαχών) στο Ν. Πρέβεζας το 2009 και επίσης ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, έγραψε στο Facebook: «Σήμερα χάσαμε ένα φίλο, τον συνοδοιπόρο μας Περικλή Βασιλάκη, τέως Περιφερειακό Σύμβουλο, τέως Αντιπεριφερειάρχη, τέως Διεθνή Διαιτητή, σπουδαίο άνθρωπο. Μέγιστη η απώλειά του για πολλούς, αλλά κυρίως για την οικογένειά του. Αιωνία η μνήμη του.»