Breaking News

Η συνέντευξη του Τσίπρα στο Open (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με τη Νίκη Λυμπεράκη.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση που ασκεί μια πολιτική που βασίζεται στο δόγμα "νόμος και τάξη", μια νεοσυντηρητική κυβέρνηση με υπερδεξιούς υπουργούς στις τάξεις της» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε και την παρουσία του στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια εκτίμησε πως «με αυτή τη στρατηγική δεν θα λυθεί το πρόβλημα, αντιθέτως θα οξυνθεί». Επίθης, πρόσθεσε πως η αστυνομία κάνει χειρότερη τη ζωή των κατοίκων στα Εξάρχεια.

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σημείωσε: «Αλλάζουν τους κώδικες για έναν και μοναδικό στόχο: για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και με τους εγκληματίες του λευκού κολλάρου οι οποίοι έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων σε τράπεζες της Ελβετίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε δύσκολο θέμα το προσφυγικό, σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία παραπλάνησε προεκλογικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, ενώ όταν ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τις φοροελαφρύνσεις, απάντησε: «Ό,τι θετικό φέρνει η κυβέρνηση θα το υπερψηφίσουμε, θεωρώντας ότι είναι αποτέλεσμα της κληρονομιάς που εμείς αφήσαμε».

Δείτε τη συνέντευξη.