Breaking News

Μαίνονται οι δεκάδες πυρκαγιές στην Αυστραλία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα ακόμη άτομο έχασε τη ζωή τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίουν τη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 3 νεκρούς, ενώ κάηκαν περισσότερα από 150 σπίτια.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το τρίτο άτομο βρέθηκε απανθρακωμένο  σε ένα καμένο σπίτι κοντά στο Taree, μια πόλη περίπου 300 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ. Στο σπίτι διέμεινε μία 63χρονη γυναίκα, ωστόσο δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ότι η σορός ανήκει στην ιδιοκτήτρια.

Ο πρωθυπουργός Scott Morrison δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να ριχτεί και ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες, συνδράμοντας στο έργο των 1.300 πυροσβεστών και των εκατοντάδων πολιτών, που βοηθούν εθελοντικά στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά μέσα, το Σάββατο υπήρχαν πέντε αγνοούμενοι, οι οποίοι φέρεται να εντοπίστηκαν.

Την ίδια στιγμή οι αρμόδιες Αρχές επισημαίνουν ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των πυρκαγιών την επόμενη εβδομάδα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην πολιτεία Κουίνσλαντ, όπου για ακόμη μία νύχτα χιλιάδες άνθρωποι έμειναν στα προσωρινά καταφύγια που έχουν στηθεί.

Σήμερα, Κυριακή, περισσότερες από 100 πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στις πολιτείες Νέα Νότια Ουαλία και Κουίνσλαντ.