Breaking News

Ο Ελληνικός κινηματογράφος και οι Χολιγουντιανές ταινίες μέσα από τη «ματιά» του Γ. Ζουμπουλάκη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πλατό της εκπομπής «One Talk Weekend» του One Channel φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Ζουμπουλάκης. Ο κριτικός κινηματογράφου και δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα» μίλησε στην Αθηναϊδα Νέγκα τόσο για τον ελληνικό κινηματογράφο όσο και για τις φετινές Χολιγουντιανές ταινίες, που έχουν τραβήξει τα βλέμματα του κοινού και όχι μόνο.

Έχοντας παρευρεθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη και έχοντας παρακολουθήσει τις τελευταίες ελληνικές παραγωγές, εξέφρασε ενθουσιωδώς την άποψη ότι ο ελληνικός κινηματογράφος έχει αρχίσει και πάλι να ανθίζει.

Μίλησε ακόμα για τις ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών, για το φαινόμενο αντιγραφής του εαυτού του εκάστοτε σκηνοθέτη, όπως και για τη διάκριση μεταξύ των... Αγγελοπουλικών και των Λανθιμικών.

Στη συνέχεια πέρασε στις ταινίες του Χόλιγουντ, τους ηθοποιούς που έχουν ξεχωρίσει ανά τα χρόνια και τους σκηνοθέτες. 

Όσον αφορά τους ηθοποιούς, ως καλύτερο της γενιάς του ανέφερε τον Τζόνι Ντεπ εξαιτίας της ικανότητάς του να μεταμορφώνεται, να υποστηρίζει εξαιρετικά τους ρόλους του και να έχει πάντα μια καταπληκτική σκηνική παρουσία, ενώ στο ίδιο ζύγι τοποθέτησε και τον Χοακίν Φίνιξ. 

Αναφερόμενος στην καλύτερη και τη χειρότερη συνέντευξη που έχει πάρει ποτέ από αστέρες, ειπε ότι είναι του Γούντι Άλεν και του Μάικ Λι αντίστοιχα.