Breaking News

Παρίσι: Κόβει ξανά την ανάσα ο «Γάλλος Spiderman» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για ακόμη μία φορά έκοψε την ανάσα ο Γάλλος Alain Robert, αναρριχητής σε κτίρια πόλεων, γνωστός και ως spiderman. Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου σκαρφάλωσε στον - ύψους 152 μέτρων - πύργο Ariane του Παρισιού. 

Σύμφωνα  με το αμερικανικό δίκτυο VOA News, στη συνέχεια συνελήφθη, με τον ίδιο να δηλώνει ότι  αντιμετώπισε προβλήματα στην κορυφή του κτιρίου, καθώς "η δομή είναι πιο περίπλοκη", όπως τόνισε.

Ο 57χρονος έχει ανεβεί σε δεκάδες ψηλά κτίρια, τις περισσότερες φορές χωρίς μέτρα ασφαλείας, ενώ πάνω από 120 φορές έχει συλληφθεί, καθώς αγνοεί τις προειδοποιήσεις των αστυνομικών.

Μεταξύ των κτιρίων, που έχει αναρριχηθεί, το Empire State Building της Νέας Υόρκης, ο Πύργος του Άιφελ και οι Πύργοι Petronas στη Μαλαισία.



Ο Alain Robert ξεκίνησε την αναρρίχηση σε νεαρή ηλικία, σκαρφαλώνοντας στα βράχια της περιοχής του. Σύμφωνα με τη wikipedia, το 1982 είχε δύο ατυχήματα, το πρώτο τον Ιανουάριο στην ηλικία των 19 ετών και το δεύτερο τον Σεπτέμβριο. Και στις δύο περιπτώσεις έπεσε σχεδόν από τα 15 μέτρα και υπέστη πολλαπλά κατάγματα εξαιτίας των οποίων απέκτησε ίλιγγο. Οι γιατροί θεώρησαν πως είχε 60% αναπηρία και του είπαν ότι δε θα μπορούσε πλέον να αναρριχηθεί. Μέσα σε 6 μήνες αναρριχήθηκε και πάλι.

Συνέχισε να αναρριχάται σε όλο και δυσκολότερα πεδία, βελτιώνοντας τις ικανότητές του, με κορύφωση τις Γαλλικές Άλπεις, πριν στραφεί οριστικά στην αστική αναρρίχηση και τις κτιριακές κατασκευές.

Επειδή οι αρχές υπό κανονικές συνθήκες δεν του δίνουν άδεια για αναρρίχηση στα κτίρια, συνήθως ξεκινά τις πολύ πρωινές ώρες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, που έχει συλληφθεί, απαλλάχθηκε χωρίς ιδιαίτερες κατηγορίες.