Breaking News

Βρετανία: Κρυφό εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης στο υπόγειο πρώην βικτοριανού θεάτρου (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η βρετανική αστυνομία ανακάλυψε μία κρυφή σήραγγα, που οδηγεί σε υπόγεια καλλιέργεια κάvvαβης, που βρίσκεται στο υπόγειο ενός πρώην βικτοριανού θεάτρου στο Deptford, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Το σχεδόν 22 μέτρων πέρασμα προς την καλλιέργεια κάvvαβης ξεκινά από την τουαλέτα ενός σπιτιού τεσσάρων υπνοδωματίων και συνεχίζει στα καταστήματα που βρίσκονται από κάτω. Το κτίριο αντικατέστησε το θέατρο τη δεκαετία του '60.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, που επικαλείται μία πηγή, οι Αρχές  πιστεύουν ότι η παράνομη καλλιέργεια μπορεί να λειτουργεί εδώ και περίπου μια δεκαετία, κερδίζοντας πάνω από 4 εκατομμύρια λίρες κάθε χρόνο.

Τα μέλη της συμμορίας, που αναζητούνται, φέρεται να χρησιμοποίησαν την κύρια παροχή ρεύματος του κτιρίου, προκειμένου να θερμάνουν τα φυτά κάvvαβης.

Οι Αρχές βρήκαν τη σήραγγα όταν οι γείτονες ανέφεραν μια απόπειρα εισβολής στο σπίτι και οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι το πάτωμα της τουαλέτας ήταν κοίλο.

Ένας δεύτερος κατακόρυφος άξονας δημιουργήθηκε στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ως εξαερισμός και ίσως ως πιθανή διαδρομή διαφυγής.

Ο τεράστιος χώρος κάτω από τα καταστήματα είναι τα υπολείμματα των 750 θέσεων θεάτρου Broadway, το οποίο χτίστηκε το 1897. Καταστράφηκε το 1963, οι κάτω χώροι εγκαταλείφθηκαν και ο χώρος ανοικοδομήθηκε..

Η αστυνομία πιστεύει ότι τουλάχιστον ένα μέλος της συμμορίας είναι οικοδόμος, λόγω του επιδέξιου σχεδιασμού της σήραγγας, επισημαίνει η Daily Mail.

Ένας επιχειρηματίας, που έζησε δίπλα στο σπίτι, δήλωσε: «Αυτό που συνέβη δίπλα μας για δέκα χρόνια, χωρίς κανένας να το παρατηρήσει, είναι σίγουρα εκπληκτικό. Είμαι συγκλονισμένος. Η σύζυγός μου κι εγώ μερικές φορές ακούγαμε ήχους, αλλά νομίζαμε ότι γινόταν κάποια οικοδομικά έργα, είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος».