Breaking News

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν σχετίζεται η ομιλία μου με τη δυσλεξία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Ειρήνη Αρβανίτη επισκέφτηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, τον Αλέξη Γεωργούλη, με την κάμερα του «Έλα, Χαμογέλα». Ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων:

«Τη πρώτη φορά που ήρθα εδώ έκανα πάρα πολλές σκέψεις, δεν ήξερα τι ακριβώς συμβαίνει... Κάθισα και δεν μιλούσα, απλά κοιτούσα τον κόσμο και μ' έπιασε ένας ενθουσιασμός... Αν συζητούσαμε πριν δέκα χρόνια ότι θα ήμουν ευρωβουλευτής, θα έλεγα είναι αστείο...

Μικρός ήμουν πολύ άτακτος. Έχω πάρει δύο φορές αλλαγή περιβάλλοντος στο νηπιαγωγείο. Πέρασα σχετικά δύσκολα με τη δυσλεξία, έπρεπε να επινοήσω τρόπους για να μπορώ να ακολουθήσω το ρυθμό του σχολείου. 

Η δυσλεξία με έβαλε στο επίκεντρο του χλευασμού και του μπoύλινγκ. Ήμουν πάρα πολύ αντιδραστικός. Αν γυμvάστηκα στο δημοτικό, ήταν από τους τσακωμούς. Κάποια στιγμή τσακώθηκα μ' ένα παιδάκι και χτύπησε πολύ. Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα...  Ένιωσα τόσο άσχημα, που σταμάτησα να μιλάω στα παιδάκια. Μέχρι να τελειώσω το δημοτικό δεν μιλούσα στα διαλείμματα στα παιδιά του σχολείου».

Απαντώντας στα περιπαικτικά σχόλια για την ομιλία του στην Ευρωβουλή, τόνισε: «Δεν σχετίζεται η ομιλία μου με τη δυσλεξία. Ήταν γύρω στις 30 σελίδες και δεν προλάβαινα να τις διαβάσω σε 10 λεπτά, που έπρεπε να δώσω μία απάντηση. Αλλά αν το συσχετίσεις είναι πάρα πολύ άσχημο γιατί τρολάρεις μια ομάδα που δεν θα έπρεπε. Το θεωρώ αvήθικο. Αν ήσουν μέσα στην αίθουσα, δε νομίζω ότι θα υπήρχε αυτή η αντιμετώπιση».

Δείτε όσα είπε στην Ειρήνη Αρβανίτη.