Breaking News

Φονική ηφαιστειακή έκρηξη στη Νέα Ζηλανδία - Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Ζηλανδία, στο νησάκι White, γνωστό και ως Whakaari. Η έκρηξη σημειώθηκε στο ηφαίστειο Whakatane, που είναι ένα από τα πιο ενεργά της χώρας.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, η αστυνομία επιβεβαίωσε το θάνατο 5 ανθρώπων, ενώ 8 άλλοι αγνοούνται. 34 άνθρωποι διασώθηκαν, από τους οποίους οι 31 αντιμετωπίζουν τραυματισμούς.

Οι επιζώντες απομακρύνθηκαν από το ακατοίκητο νησί με πλοίο ή ελικόπτερο. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στην περιοχή λόγω επικίνδυνων συνθηκών: πυκνού καπνού και τέφρας.


Νωρίτερα η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση: «Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν επιζώντες στο νησί». Επίσης, εξήγησε ότι θεωρεί πως «οποιοσδήποτε θα μπορούσε να βρεθεί ζωντανός, απομακρύνθηκε από το νησί την ώρα της εκκένωσης».

Μερικοί από τους επισκέπτες στο νησί θεωρείται πως ήταν επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο Ovation of the Seas, ιδιοκτησίας της Royal Caribbean, το οποίο βρίσκεται πλέον στο λιμάνι της Tauranga, μια παραλιακή πόλη κοντά στο νησί White.