Breaking News

Γιατί επιλέγεις πάντα τους λάθος συντρόφους; (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Γιατί επιλέγουμε πάντα τους ίδιους λάθος συντρόφους; Γιατί κάνουμε αυτές τις λάθος επιλογές, που δεν μας κάνουν ευτυχισμένους και απλά μας ταλαιπωρούν;

«Το συνειδητό κομμάτι ενός ανθρώπου είναι μόνο το 7%. Αλλά το 93%, που στην ουσία σε βάζει να επιλέγεις, είναι το υποσυνείδητο κομμάτι, όπου δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι γίνεται και για ποιο λόγο γίνεται. Είμαστε πλάσματα της συνήθειας. Το "αυτόματό" σου είναι να κάνεις την ίδια επιλογή χωρίς να καταλαβαίνεις για ποιο λόγο την κάνεις» είπε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή Dot η Μάρεα Λαουτάρη. 

Η life coach τόνισε πως συνδέουμε την έννοια αγάπη με εμπειρίες μας στο παρελθόν, κυρίως από το οικογενειακό μας περιβάλλον.

Ως παράδειγμα, είπε: «Αγάπη ίσον σπίτι. Αν σπίτι ίσον εγκατάλειψη ή τιμωρiα ή κακoπoiηση τότε συνδέουμε την έννοια αγάπη με την εγκατάλειψη την τιμωρiα και την κακoπoiηση. Είναι μία λογική σειρά, υποσυνείδητη όμως»

«Οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί σε έναν άνθρωπο. Δεν είναι για όλους το ίδιο (εγκατάλειψη ή τιμωρiα ή κακoπoiηση)» εξήγησε η Μάρεα Λαουτάρη, η οποία στη συνέχεια πρότεινε τρόπους, που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουνε τι ακριβώς συμβαίνει και κάνουμε λάθος επιλογές.

Δείτε το βίντεο.