Breaking News

Νέα Ζηλανδία: Κίνδυνος νέας ηφαιστειακής έκρηξης - Δύσκολη η ανάσυρση των θυμάτων (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το ηφαίστειο Whakatane στο νησάκι White (Λευκό Νησί), γνωστό και ως Whakaari, στη Νέα Ζηλανδία, ξέσπασε νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων, ενώ θεωρούνται νεκροί και οι 8 (ίσως 9) αγνοούμενοι.

Η αστυνομία δημοσιοποίησε μία λίστα με 9 αγνοούμενους, ανάμεσά τους 7 Αυστραλοί και 2 Νεοζηλανδοί, η οποία είναι ελλιπής. «Η λίστα με τα ονόματα των αγνοουμένων δεν είναι ολοκληρωμένη καθώς δεν έχουμε μιλήσει με όλους τους συγγενείς» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, η αστυνομία ανακοίνωσε, επίσης, ότι από τους 30 τραυματίες, οι 25 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα, ενώ η κατάσταση των υπόλοιπων πέντε κρίνεται ως «σοβαρή, αλλά σταθερή».

Το ηφαίστειο παρουσιάζει στον κρατήρα αυξημένη σεισμική δραστηριότητα και υπάρχει κίνδυνος νέας έκρηξης, γεγονός που θέτει σε αναμονή τις επιχειρήσεις για την ανεύρεση των θυμάτων.

Επίσης, από την αστυνομία είπαν ότι υπάρχουν δηλητηριώδη αέρια, που προέρχονται από την ηφαιστειακή έκρηξη και πως το νησί καλύφθηκε από ένα παχύ στρώμα όξινης τέφρας.

Οι αρχές ήλπιζαν ότι κατά τη διάρκεια της Τετάρτης θα ήταν σε θέση να αναζητήσουν στο νησί τα άτομα, που θεωρούνται νεκρά. Ωστόσο, στη Νέα Ζηλανδία έχει βραδιάσει πλέον, καθώς υπάρχει διαφορά πολλών ωρών.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.