Breaking News

Νέα Ζηλανδία: Ανασύρονται οι σοροί από το ηφαιστειογενές νησί (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για την ανάσυρση των σορών από το νησάκι White της Νέας Ζηλανδίας, όπου την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκε η φονική έκρηξη στο ηφαίστειο Whakatane.

Την Τετάρτη ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είχε φτάσει τους 8, καθώς κατέληξαν 2 άνθρωποι που νοσηλεύονταν. Επίσης, 20 παραμένουν στην εντατική με σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, εντοπίστηκαν στο νησί οι σοροί των 6 από τους 8 αγνοούμενους, με τον τραγικό απολογισμό να αυξάνεται στους 14 νεκρούς. Ωστόσο νεκροί θεωρούνται και οι 2 αγνοούμενοι που δεν έχουν εντοπιστεί.

Η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα, αν και υπάρχει ακόμη κίνδυνος νέας έκρηξης του ηφαιστείου. Το νησί παραμένει καλυμμένο με τοξική τέφρα. Η έρευνα στο νησί θα συνεχιστεί το Σάββατο το πρωί, ανέφερε η αστυνομία.

«Δυστυχώς, η επιχείρηση ανάκτησης δεν έχει τελειώσει. Γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον ένα σώμα βρίσκεται στο νερό και οι δύτες προσπαθούν να το ανασύρουν. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να εντοπίσουμε τους δύο αποθανόντες» ανέφερε σε δήλωσή του ο αστυνομικός Mike Bush.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.