Breaking News

Εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μία εβδομάδα πριν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πρόεδρο του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή, με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να γίνεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, με 261 ψήφους. 

Επί των 294 παρόντων βουλευτών, υπερψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ "παρών" δήλωσαν το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση.

Να σημειωθεί ότι η θητεία του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, λήγει στις 13 Μαρτίου. Η ορκωμοσία της νέας Προέδρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα.

Για μια «σπουδαία μέρα» έκανε λόγο στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου «πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού έθνους».

Όπως θα δείτε στο 3ο βίντεο, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μετέβη στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να της ανακοινώσει επίσημα πως η εθνική αντιπροσωπεία την επέλεξε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Δείτε τα βίντεο του Euronews, του Open και της ΕΡΤ.