Breaking News

«Football Stories»: Επεισόδιο 14 - Η άλλη πλευρά της Παλαιστίνης

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο 14o επεισόδιο του «Football Stories», που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης 21 Ιανουαρίου, o Γιώργος Λέντζας και ο Άγγελος Γιακουμίδης πέρασαν το τείχος της Παλαιστίνης και μας έδειξαν μια πλευρά της χώρας που δεν έχουμε ξαναδεί.

Η εκπομπή αφηγήθηκε την προσπάθεια της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης, μέσω του ποδοσφαίρου και πώς κατάφερε το ίδιο το άθλημα να ανθίσει μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, προσφέροντας ένα «όχημα διαφυγής» σε πολλούς ανθρώπους.

Από την πρωτεύουσα Ραμάλα μέχρι τη Βηθλεέμ, οι δύο φίλοι συνάντησαν ανθρώπους που αφηγήθηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες γύρω από το ποδόσφαιρο, το οποίο λειτουργεί σαν διέξοδος από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αλλά και την εθνική ομάδα γυναικών της Παλαιστίνης, που ακόμα προσπαθεί να εδραιώσει την ταυτότητά της.

Καταγράφοντας τη ζωή και την καθημερινότητα εντός των τειχών και περιπλανώμενοι από την μια πόλη στην άλλη, το αφιέρωμα του «Football Stories» στην Παλαιστίνη, ήταν ένα ξεχωριστό επεισόδιο...

Δείτε την εκπομπή στο βίντεο ή στον ΑΝΤ1

Unknown είπε...

Ντροπή και μόνο ντροπή για το FOOTBALL STORIES-ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 14. Οι δύο απαράδεκτοι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν το ποδόσφαιρο, εκμεταλλεύτηκαν τα ιερά ιδεώδη του αθλητισμού, για να κάνουν αισχρή προπαγάνδα κατά του Ισραήλ!!! Εκεί που περίμενα να δώ τις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, τα γήπεδα της Δυτικής όχθης, είδα τη πολιτική χρήση της ΜΙΣΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ που είναι χειρότερο από το ΨΈΜΑ!Είδα (και άντεξα 12 λεπτά!)δύο σκόπημα ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ και κάκιστους δημοσιογράφους, να "αγνοούν" ότι το 1948 οι Άραβες της Δ.όχθης και της Γάζας, αρνήθηκαν την απόφαση του ΟΗΕ να έχουν δικό τους κράτος, και 6 Αραβικά πανίσχυρα κράτη επιτέθηκαν στο Ισραήλ. Μετά απο αυτό, 500.000 Άραβες αναγκάστηκαν να φύγουν, όπως και 900.000 Εβραίοι διώχθηκαν απο τα Αραβικά κράτη! Για το 2ο κουβέντα! Επίσης "διέφυγε" απο τους "κυρίους" ότι το Ισραήλ κατέλαβε την Ιερουσαλήμ το 1973 μετά από επίθεση που δέχθηκε και πάλι! Διέφυγε ότι δεν περνούσε μέρα να μήν σκοτωθουν Εβραίοι πολίτες απο τρομοκρατικές επιθέσεις πριν τη δημιουργία του τοίχους ασφαλείας!!! Και ερωτώ αφού οι δύο κύριοι πέρασαν απο το Ισραήλ, γιατί δεν έκαναν τον κόπο να μιλήσουν με Εβραίους? Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ.... δΙΌΤΙ ΉΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΊΗΣΟΥΝ το Ισραήλ ενσπείροντας ΔΙΧΟΝΟΙΑ κΑΙ ΜΙΣΟΣ εναντίον του!!! Εκεί που ο αθλητισμός ενώνει! Νομίζω ότι ο ΕΣΗΕΑ πρέπει να το εξετάσει.

» Σχολιάστε