Breaking News

Η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Ντόναλντ Τραμπ (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στα πλαίσια της περιοδείας του στις ΗΠΑ, την Τρίτη (λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας) ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Λευκό Οίκο, όπου συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την εξωτερική πολιτική της χώρας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στη Λιβύη, ο Μητσοτάκης τόνισε για τη συμφωνία με την Τουρκία: «Θέλουμε τη στήριξή σας για να διασφαλίσουμε ότι προκλητικές συμφωνίες αυτού του τύπου δεν θα εφαρμοστούν».

O πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα, ενώ ο Τραμπ τους υποδέχθηκε με τη σύζυγό του Μελάνια.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Kristalina Georgieva, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Kristalina Georgieva για την υποστήριξη στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Και χαιρετίζω την κοινή απόφασή μας να κλείσουμε το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ως χώρα που έχει εξέλθει από το αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης» έγραψε στο Twitter.

Δείτε τα βίντεο.