Breaking News

Κοροναϊός: 26 τα θύματα στην Κίνα - Ακυρώνονται εκδηλώσεις για το Κινεζικό Νέο Έτος (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το BBC, οι Αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι ανήλθε στους 26 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός από τον νέο κοροναϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 830.

Ενώ εκατομμύρια πολίτες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στα πλαίσια του Κινέζικου Νέου Έτους (γνωστό σαν Σεληνιακό Νέο Έτος), που  είναι η πιο σημαντική από τις παραδοσιακές κινεζικές αργίες, οι Αρχές, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του  νέου κοροναϊού, διακόπτουν προσωρινά τις δημόσιες συγκοινωνίες σε δέκα πόλεις της επαρχίας Hubei, που έχει πληθυσμό σχεδόν 60 εκατ. κατοίκων.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί επηρεάζουν τουλάχιστον 20 εκατ. ανθρώπους. Μεταξύ των πόλεων και η πρωτεύουσα της επαρχίας, το Wuhan, των 11 εκατ. κατοίκων.

Επίσης, το Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ ακύρωσαν μερικές σημαντικές εκδηλώσεις προκειμένου να αποτρέψουν τη συγκέντρωση μεγάλου πλήθους ανθρώπων.

Την Πέμπτη ένας ασθενής πέθανε σε διπλανή επαρχία και ήταν ο πρώτος θάνατος εκτός επαρχίας Hubei. Αργότερα υπήρξε αναφορά για άλλον νεκρό στην απομακρυσμένη επαρχία Heilongjiang. Η βορειοανατολική περιοχή συνορεύει με τη Ρωσία και απέχει περισσότερα από 2.000 χλμ. από το Wuhan.

Ανησυχία επικρατεί και στην Ευρώπη καθώς ένα ύποπτο κρούσμα καταγράφηκε στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας, Επίσης, 4 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στη Σκωτία, αλλά χωρίς να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για το νέο κοροναϊό.

Ο παρακάτω χάρτης του BBC καταγράφει τα κρούσματα σε περιοχές στην Κίνα, αλλά και στα άλλα κράτη.



Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews (πριν υπάρξει ενημέρωση για την αύξηση των νεκρών).