Breaking News

Κοροναϊός - Κίνα: Αύξηση νεκρών και κρουσμάτων - Αναβάλλονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στους 170 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Κίνα από το νέο κοροναϊό, ενώ 7.711 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι και χθες, 29 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, που αναφέρθηκε στο Θιβέτ, ο ιός έχει εξαπλωθεί σε κάθε περιοχή της ηπειρωτικής Κίνας, όπως και σε 16 άλλες χώρες.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, για να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση και να αποφανθεί αν πρόκειται ή όχι για παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

"Τις τελευταίες μέρες μας ανησυχεί η εξάπλωση του ιού, ειδικά σε ορισμένες χώρες, ιδιαίτερα η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο", δήλωσε χθες ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Πάντως, αν και υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις όπου πιστεύεται ότι ο ιός έχει μεταδοθεί μεταξύ των ανθρώπων, τα περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι άνθρωποι που προέρχονται από το Wuhan ή είχαν στενή επαφή με κάποιον που μένει στην πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei, επισημαίνει το BBC.

Το Wuhan, όπως και πολλές πόλεις της επαρχίας Hubei, βρίσκονται ουσιαστικά σε καραντίνα εδώ και μέρες, με περιορισμούς στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Όλοι οι αγώνες της τρέχουσας σεζόν των κινεζικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αναβάλλονται, ανακοίνωσε η αρμόδια ομοσπονδία της Κίνας.

Επίσης, αρκετές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν ή μείωσαν τις διαδρομές τους στην Κίνα,  ενώ εταιρείες όπως η Google, η Starbucks και η Tesla έκλεισαν καταστήματα ή σταμάτησαν προσωρινά τις δραστηριότητές τους.

Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να απομακρυνθούν από την Κίνα όσοι Ευρωπαίοι πολίτες το επιθυμούν. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.