Breaking News

Κοροναϊός - Κίνα: Νέα αύξηση σε θύματα και επιβεβαιωμένα κρούσματα (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νέα αύξηση των θυμάτων από το νέο κοροναϊό στην Κίνα, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον στους 56 (από 41 που ανέφερε η προηγούμενη ενημέρωση), μεταδίδει το σάιτ του BBC.

Περίπου 2.000 είναι μέχρι και το Σάββατο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, από τη μέρα που ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού από την πόλη Wuhan της επαρχίας Hubei.

Σε συνεδρίαση της κυβέρνησης ο Κινέζος Πρόεδρος, Xi Jinping, δήλωσε ότι η διάδοση του θανάσιμου ιού επιταχύνεται, τονίζοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια "σοβαρή κατάσταση".

Το Σάββατο η Αυστραλία επιβεβαίωσε τα πρώτα τέσσερα κρούσματα, αρχικά ένα στη Μελβούρνη και στη συνέχεια άλλα τρία στο Σίδνεϊ. Επίσης, τρεις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το BBC, αρνητικές ήταν οι εξετάσεις σε 31 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα περίπου 2.000 άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στη χώρα από την κινεζική επαρχία Hubei.

Στην Κίνα ξεκίνησαν την Παρασκευή οι επταήμερες γιορτές της κινεζικής πρωτοχρονιάς. Διακοπή στις δημόσιες συγκοινωνίες έχουν επιβληθεί σε τουλάχιστον 10 πόλεις της επαρχίας Hubei, ενώ σε πολλές περιοχές ακυρώθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιβληθούν περιορισμοί στις συγκοινωνίες και σε άλλες επαρχίες.

Ο χάρτης του BBC παρουσιάζει τις χώρες με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.