Breaking News

Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από το σεισμό στην Τουρκία (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό το πρωί της Κυριακής, από την τουρκική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD), τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην ανατολική Τουρκία, με επίκεντρο κοντά στην πόλη Sivrice της επαρχίας Elazig, προκαλώντας κατάρρευση κτιρίων, ενώ έπληξε και την επαρχία Malatya.

Νωρίτερα το BBC είχε μεταδώσει ότι τα περισσότερα από τα θύματα αναφέρθηκαν στην επαρχία Elazig, ωστόσο υπάρχουν νεκροί και στη γειτονική επαρχία Malatya.

Επίσης, περίπου 1.600 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 45 έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ενώ θεωρείται ότι περισσότεροι από 20 παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων.

Ο σεισμός είχε γίνει αισθητός στη γειτονική Συρία, τον Λίβανο και το Ιράν, ενώ καταγράφηκαν εκατοντάδες μετασεισμικές δονήσεις.

Οι διασώστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων. Το Σάββατο, μετά από πολύωρες προσπάθειες, ανασύρθηκε ζωντανή μία έγκυος γυναίκα, όπως θα δείτε στο 2ο βίντεο, μετά το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.