Breaking News

«Σκληρό... Megxit»: Και επίσημα εκτός βασιλικής οικογένειας Harry και Meghan

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Harry και η Meghan Markle δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τους τίτλους τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, με τη Daily Mail να κάνει λόγο για... «σκληρό Megxit».

Η πρώτη ανακοίνωση (δείτε στο τέλος), που εξέδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ το βράδυ του Σαββάτου, αναφέρει:

«Μετά από μήνες συνομιλιών και πρόσφατες συζητήσεις, ανακοινώνω με χαρά ότι μαζί βρήκαμε μία εποικοδομητική και υποστηρικτική λύση για να προχωρήσουν ο εγγονός μου και η οικογένειά του.

Ο Harry, η Meghan και ο Archie θα είναι πάντα ιδιαιτέρως αγαπητά μέλη της οικογένειάς μου.

Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν λόγω της δημοσιότητας των δύο τελευταίων ετών και υποστηρίζω την επιλογή τους για πιο ανεξάρτητη ζωή.

Θέλω να τους ευχαριστήσω που αφιερώθηκαν και εργάστηκαν για το κοινό καλό στη χώρα και να εκφράσω την περηφάνια μου για το πόσο γρήγορα έγινε μέλος της οικογένειας η Meghan.

Είναι ευχή ολόκληρης της οικογένειάς μου η σημερινή συμφωνία να τους επιτρέψει να ξεκινήσουν μία ευτυχισμένη και ειρηνική ζωή».

Επίσης, σε νέα ανακοίνωση, που εξέδωσε το παλάτι του Buckingham, αναφέρεται - μεταξύ άλλων - ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Susseχ είναι ευγνώμονες στη Βασίλισσα και τη βασιλική οικογένεια για την υποστήριξή τους στο νέο κεφάλαιο που αρχίζει στις ζωές τους. Δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσιους πόρους για τα βασιλικά τους καθήκοντα. Κι ενώ δεν θα είναι δυνατή πλέον η εκπροσώπηση της Βασίλισσας, θα συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις αξίες της. Το νέο αυτό μοντέλο θα τεθεί σε ισχύ την άνοιξη του 2020.

Όπως επισημαίνει η Daily Mail, o Harry και η Meghan, που θα περνούν τον περισσότερο καιρό στη Βόρεια Αμερική, θα πληρώσουν ένα βαρύ οικονομικό κόστος. Εκτός από την επιστροφή των 2,4 εκατομμυρίων λιρών, που δαπανήθηκαν για την πλούσια ανακαίνιση του σπιτιού στο κάστρο του Windsor, θα πληρώνουν και ένα ενοίκιο, το οποίο εκτιμάται ότι αγγίζει τις 360.000 λίρες ετησίως, για να διατηρήσουν το σπίτι ως κατοικία τους στη Βρετανία. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν για την ασφάλεια του ζευγαριού.

Να σημειωθεί ότι οι δυο τους θα αναφέρονται πλέον ως: Harry, Δούκας του Susseχ και Meghan, Δούκισσα του Susseχ.