Breaking News

Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες του ουκρανικού Boeing που συνετρίβη στο Ιράν (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα ουκρανικό Boeing-737 με 176 επιβαίνοντες (167 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα) συνετρίβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ιράν. Οι ομάδες διάσωσης έσπευσαν στην περιοχή του ατυχήματος, ωστόσο ο επικεφαλής δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι "Δεν υπάρχουν πιθανότητες εύρεσης επιζώντων".

Όπως μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, το αεροσκάφος της ουκρανικής International Airlines, που εκτελούσε πτήση με προορισμό το Κίεβο, συνετρίβη λόγω τεχνικού προβλήματος λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Imam Khomeini στην Τεχεράνη.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky διέκοψε το ταξίδι του στο Ομάν και επέστρεψε στο Κίεβο. Σε μήνυμά του στο Facebook επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, ενώ πρόσθεσε: "Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τους συγγενείς και φίλους όλων των επιβατών και του πληρώματος".



Για τα αίτια του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα. Σύμφωνα με το BBC, η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Τεχεράνη ανέφερε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας ότι μία βλάβη στον κινητήρα προκάλεσε τη συντριβή και πως το ατύχημα δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

Νωρίτερα υπήρξαν και εικασίες που συνέδεσαν το ατύχημα με την αντιπαράθεση Ιράν-ΗΠΑ, επισημαίνει το BBC.


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.



Το βίντεο του BBC και του Ruptly.