Breaking News

Απόψε στον ANT1: Αφιέρωμα στον Κ. Βουτσά - «Χτυποκάρδια στο θρανίο» σε Α' τηλεοπτική μετάδοση (trailer)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αφιερωμένη στον Κώστα Βουτσά, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, είναι η αποψινή βραδιά στον ΑΝΤ1.

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

20:45 - «Το ανθρωπάκι», ταινία του 1969 σε σκηνοθεσία και σενάριο από τον Γιάννη Δαλιανίδη

22:30 - «Χτυποκάρδια στο θρανίο», θεατρική παράσταση της σεζόν 2018-2019, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση

Χτυποκάρδια στο θρανίο

Ο Λάκης Λαζόπουλος υπέγραψε τη διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς κωμωδίας, που επέστρεψε 56 χρόνια μετά. Την παράσταση συνόδεψε η πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Σε ρόλους έκπληξη οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νίκος Γαλανός και Κώστας Βουτσας. Μαζί τους, η Σοφία Βογιατζάκη και η Νίκη Παλληκαράκη.

Παίζουν ακόμα: Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Ελευθερία Παρασκευά, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Υρώ Μακρή, Ζένια Μπονάτσου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη και Αναστασία Σκοπελίτη.

Υπόθεση: Όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο. Ο γιατρός που καλείται απ' τους ανήσυχους γονείς της να την εξετάσει,  πείθεται να μην αποκαλύψει το ψέμα της, αλλά την εpωτεύεται και πολύ σύντομα παντρεύονται. Ο γάμος τους και ο μήνας του μέλιτος είναι ονειρικοί, αλλά πολύ σύντομα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της και έτσι  αποφασίζει να επιστρέψει κρυφά στα θρανία...


Η παράσταση είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1962 στο θέατρο Κοτοπούλη, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και μουσική Μίμη Πλέσσα. Το 1963 γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου, γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.