Breaking News

Back to school: Ένας ιδιόμορφος ξενώνας στην Ιαπωνία (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας ιδιόμορφος ξενώνας λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στην Ιαπωνία για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ξαναζήσουν τις ημέρες των σχολικών τους χρόνων.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο ξενώνας, που ονομάζεται "Ready to Flight! Narita", στεγάζεται σε ένα πρώην δημοτικό σχολείο. Οι αίθουσες διδασκαλίας διατηρήθηκαν και μετατράπηκαν σε κοιτώνες, με τη διανυκτέρευση να κοστίζει 27 δολάρια (σε ισοτιμία γιεν).

Βρίσκεται μόλις πέντε μίλια από το Διεθνές Αεροδρόμιο Narita, το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

Το δημοτικό σχολείο Kuzumi Daini έκλεισε λόγω της μείωσης του αριθμού των μαθητών. Από το 2019 λειτουργεί ως κατάλυμα, φιλοξενεί παράλληλα και δραστηριότητες συλλόγων, διαθέτοντας και μια αίθουσα σεμιναρίων για επαγγελματικές συναντήσεις.

Υπάρχει ένας κοιτώνας για άντρες και ένας για γυναίκες, ένα ιαπωνικού στυλ ιδιωτικό οικογενειακό δωμάτιο, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα, οι εγκαταστάσεις ντους και τουαλέτας είναι κοινόχρηστες, ενώ η πρώην βιβλιοθήκη έχει μετατραπεί σε τραπεζαρία.

Ο ξενώνας είναι εξοπλισμένος, επίσης, με πλυντήρια, καφέ, μπαρ, χώρο για μπάρμπεκιου, δωρεάν Wi-Fi και γυμvαστήριο, το οποίο έχει επιπλέον κόστος αν επιθυμεί κάποιος να ασκηθεί.

Οι επισκέπτες μπορούν επωφεληθούν από το δωρεάν λεωφορείο, που εκτελεί δρομολόγια προς και από το διεθνές αεροδρόμιο Narita και το σιδηροδρομικό σταθμό.