Breaking News

Η... «Μάχη των Πορτοκαλιών» στην Ιταλία (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η αναβίωση του εθίμου είχε σχεδιαστεί να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο τα κρούσματα από τον κορονοϊό στην Ιταλία οδήγησαν σε αναγκαστικές ακυρώσεις πολλών πολιτιστικών γεγονότων στη χώρα. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι η Κυριακή θα ήταν η τελευταία μέρα της εκδήλωσης, με χιλιάδες κόσμο να συμμετέχει στο μοναδικό έθιμο.

Η Μάχη των Πορτοκαλιών (Battle of the Oranges) είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ στην πόλη Ivrea, στην περιφέρεια Piemont της βορειοδυτικής Ιταλίας.

Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό αποκριάτικο έθιμο, με την προέλευσή του να παραμένει ασαφής, αν και - σύμφωνα με τη wikipedia - οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι έχει σχέση με τον τοπικό τύραννο της πόλης (χρονολογείται στο 12ο - 13ο αιώνα) και συγκεκριμένα με το "δικαίωμα της πρώτης νύχτας": Ο τοπικός άρχοντας είχε το δικαίωμα να κοιμηθεί την πρώτη νύχτα του γάμου με τη νύφη.

Η ιστορία θέλει μία γυναίκα να αντιδρά και να ξεσηκώνει τους πολίτες. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Violetta έκοψε το κεφάλι του κατά τη διάρκεια της προσωπικής τους συνάντησης και πυροδότησε την επανάσταση. Μάλιστα, κάθε χρόνο επιλέγεται μία κοπέλα για να υποδυθεί το ρόλο της.

Τότε οι κάτοικοι έδωσαν μάχη με πέτρες για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του τοπικού άρχοντα. Αναβιώνοντας την εποχή εκείνη, οι κάτοικοι αγωνίζονται μεταξύ τους, όχι με πέτρες, αλλά με πορτοκάλια.

Δείτε τα βίντεο του Ruptly και του Euronews.