Breaking News

Κίνα: Τι δείχνουν τα στοιχεία μεγάλης έρευνας για τον κοροναϊό - Πέθανε διευθυντής νοσοκομείου

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από το νέο κοροναϊό (COVID-19) ανήλθε στους 1.868 στην ηπειρωτική χώρα ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 72.436.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας σημειώθηκαν 98 νέοι θάνατοι και 1.886 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (93 και 1.807 αντίστοιχα στην επαρχία Hubei, το επίκεντρο της επιδημίας).

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται κινεζικά Μέσα, σήμερα κατέληξε ο 51χρονος Liu Zhiming, που ήταν ο διευθυντής του νοσοκομείου Wuchang στην πόλη Wuhan και ένα από τα κορυφαία στελέχη της υγειονομικής περίθαλψης της Κίνας.

Μετά τον θάνατο του Liu Zhiming, ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται παγκοσμίως στους 1.873 νεκρούς, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν πεθάνει και τέσσερα άτομα σε Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Γαλλία.

Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν ανακάμψει από την ασθένεια, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες Αρχές της Κίνας δημοσίευσαν τις πρώτες λεπτομέρειες από τη μεγαλύτερη έρευνα από την έναρξη της επιδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CCDC), πάνω από το 80% των κρουσμάτων ήταν ήπια, ενώ οι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. 

Η έρευνα του CCDC έδειξε ότι το ποσοστό θνησιμότητας στην επαρχία Hubei είναι 2,9% σε σύγκριση με το μόλις 0,4% στην υπόλοιπη χώρα. Το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας του ιού Covid-19 είναι 2,3%.

Ορισμένα από τα συμπεράσματα της έρευνας, όπως αναφέρονται στο δημοσίευμα του BBC:

• Το 80,9% των κρουσμάτων χαρακτηρίζεται ως ήπιο, το 13,8% ως σοβαρό και μόνο το 4,7% ως κρίσιμο.
• Το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας (14,8%) είναι για άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω.
• Για τα παιδιά έως 9 ετών δεν υπήρξαν θάνατοι, ενώ μέχρι την ηλικία των 39 ετών το ποσοστό θνησιμότητας παραμένει χαμηλό, στο 0,2%.
• Για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνεται σταδιακά: Για τους ασθενείς 40-49 ετών ανέρχεται σε 0,4%, για τους 50-59 σε 1,3%, για τους 60-69 σε 3,6% και για τους 70-79 σε 8%.
• Για τους άνδρες το ποσοστό θνησιμότητας  είναι 2,8% και για τις γυναίκες 1,7%.
• Περισσότερο κινδυνεύουν οι ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις και ακολουθούν όσοι έχουν διαβήτη, χρόνια πνευμονική πάθηση και υπέρταση.
• Η έρευνα δείχνει, επίσης, τον υψηλό κίνδυνο για το ιατρικό προσωπικό.