Breaking News

Κοροναϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στους 722 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στην Κίνα από τον κοροναϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 34.000 από τον Δεκέμβριο που εμφανίστηκε ο ιός στο Wuhan της κινέζικης επαρχίας Hubei, μεταδίδει το σάιτ του BBC.

Άλλοι δύο άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή τις προηγούμενες ημέρες σε Φιλιππίνες και Χονγκ Κονγκ, ενώ εκτός Κίνας έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 270 κρούσματα σε 25 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Την Πέμπτη ένας 60χρονος Αμερικανός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Jinyintan στην κινέζικη πόλη Wuhan, το επίκεντρο της επιδημίας.

Την είδηση ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο, ο οποίος δεν έδωσε λεπτομέρειες. Πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο Αμερικανού, αλλά και ασθενούς με καταγωγή εκτός Κίνας, καθώς ο άνθρωπος που  πέθανε στις Φιλιππίνες ήταν ένας 44χρονος Κινέζος.

Στο μεταξύ, το Χονγκ Κονγκ έχει ξεκινήσει μια υποχρεωτική καραντίνα διάρκειας δύο εβδομάδων για όσους φτάνουν από την ηπειρωτική Κίνα. Οι επισκέπτες πρέπει να απομονώνονται σε δωμάτια ξενοδοχείων, ενώ οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους,  επισημαίνει το BBC.