Breaking News

Κοροναϊός: Ενισχύει τα μέτρα η Νότια Κορέα - Τον Απρίλιο οι πρώτες δοκιμές σε εμβόλιο στην Κίνα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο απολογισμός στην ηπειρωτική Κίνα από το νέο κοροναϊό ανήλθε στους 2.236 νεκρούς, αυξημένος κατά 118 από την προηγούμενη μέρα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας,

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 889, με το σύνολο να ξεπερνάει τα 75.000, ενώ περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι θεραπεύτηκαν.

Σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφηκαν συνολικά περισσότερα από 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο υφυπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας ανακοίνωσε ότι το πρώτο εμβόλιο θα αρχίσει να υποβάλλεται σε κλινικές δοκιμές περίπου στα τέλη του Απριλίου.

Στο μεταξύ - όπως μεταδίδει το BBC - η Νότια Κορέα εντείνει τα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού, με τον πρωθυπουργό Chung Sye-kyun να κάνει λόγο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι δύο νότιες πόλεις Daegu και Cheongdo έχουν χαρακτηριστεί ως "ζώνες ειδικής φροντίδας".

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα 52 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση για άλλα 48, σύνολο 100.

Συνολικά τα κρούσματα είναι πλέον 204, γεγονός που την καθιστά τη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα εκτός της ηπειρωτικής Κίνας.

Από τις 100 νέες περιπτώσεις, που αναφέρθηκαν, οι 86 είναι στο Daegu, μια πόλη 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Σεούλ.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews (πριν γίνει γνωστό ότι προστέθηκαν 48 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα).