Breaking News

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί - Ο πρώτος θάνατος εκτός Κίνας

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό εκτός Κίνας σημειώθηκε στις Φιλιππίνες. Ο ασθενής ήταν ένας 44χρονος Κινέζος από την κινέζικη πόλη Wuhan της επαρχίας Hubei, όπου ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας προσπαθεί να εντοπίσει τους ανθρώπους που βρισκόταν στην ίδια πτήση με τον 44χρονο, ώστε να τεθούν σε καραντίνα.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι ο 44χρονος φέρεται να μολύνθηκε από τον ιό πριν φτάσει στις Φιλιππίνες. Ο άνδρας έγινε δεκτός σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Μανίλα, στη συνέχεια εμφάνισε σοβαρή πνευμονία και τελικά κατέληξε.

Εκπρόσωπος του ΠΟΥ καθησύχασε τον κόσμο, τονίζοντας: "Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος που αναφέρθηκε εκτός Κίνας, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι δεν πρόκειται για ένα κρούσμα που εκδηλώθηκε σε τοπικό επίπεδο".

Περίπου 150 κρούσματα έχουν αναφερθεί σε άλλες χώρες. Στην Κίνα οι νεκροί ανήλθαν στους 304, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 14.380.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ίσως είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.