Breaking News

Κοροναϊός: Πάνω από 1.500 οι νεκροί - Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή σημειώθηκαν 143 νέοι θάνατοι από το νέο κοροναϊό, ανάμεσά τους οι 139 στην επαρχία Hubei, το επίκεντρο της επιδημίας, μεταδίδει το σάιτ του BBC. Το σύνολο τον νεκρών στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον στους 1.523.

Επιπλέον, μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής καταγράφηκαν μέσα σε μία μέρα 2,641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολο στα 66.492, ενώ πάνω από 1.700 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη

Ένας ηλικιωμένος Κινέζος τουρίστας πέθανε στη Γαλλία. Σύμφωνα με το BBC, η υπουργός Υγείας της χώρας, Agnès Buzyn, ανακοίνωσε ότι ο 80χρονος ήταν από την επαρχία Hubei. Όπως είπε, έφτασε στη Γαλλία στις 16 Ιανουαρίου και τέθηκε σε καραντίνα στο νοσοκομείο Bichat στο Παρίσι στις 25 Ιανουαρίου. Ο άνδρας βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και τελικά κατέληξε.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στην Ευρώπη. Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, έχουν σημειωθεί συνολικά περισσότερα από 500 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 χώρες και τρεις θάνατοι σε Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες και Ιαπωνία.

Δείτε  το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.