Breaking News

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η Ιταλία (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έκτακτα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte αργά το βράδυ του Σαββάτου, μετά την επιβεβαίωση του θανάτου των δύο Ιταλών πολιτών, αλλά και την αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που ανήλθαν στα 76.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC, ορισμένες πόλεις της Ιταλίας στις βόρειες περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο έχουν τεθεί σε καραντίνα βάσει του σχεδίου. Από τα μέτρα επηρεάζονται περίπου 50.000 άτομα, που έχουν κληθεί να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Όλες οι σχολικές και αθλητικές δραστηριότητες έχουν ανασταλεί στις περιοχές αυτές, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ποδοσφαιρικών αγώνων της Serie A.

Η αστυνομία και - ενδεχομένως, οι ένοπλες δυνάμεις - θα έχουν την εξουσία να διασφαλίζουν την επιβολή των κανονισμών, επισημαίνει το BBC.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα επιτρέπεται στους ανθρώπους να εγκαταλείψουν ή να εισέλθουν στις αποκλεισμένες περιοχές.

Οι ιταλικές Aρχές φοβούνται το ενδεχόμενο ο ιός να ξεπεράσει τις αποκλεισμένες περιοχές στη Λομβαρδία και το Βένετο.

Ο νέος κορονοϊός ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κινεζική επαρχία Hubei, αλλά εξαπλώθηκε σε τουλάχιστον 26 χώρες, όπου επιβεβαιώθηκαν 11 θάνατοι και πάνω από 1.400 κρούσματα.

Στην ηπειρωτική Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο τραγικός απολογισμός ανήλθε στους 2.442 νεκρούς, καθώς σημειώθηκαν 97 νέοι θάνατοι. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου καταγράφηκαν 648 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολο να φτάνει τα 76.936.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews. To 2o βίντεο δείχνει πλάνα, που καταγράφηκαν το Σάββατο στη μικρή ιταλική πόλη Codogno, στην επαρχία Lodi της Λομβαρδίας.