Breaking News

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 420 οι νεκροί (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Κίνα παραδέχθηκε «ανεπάρκειες και ελλείψεις» σχετικά με την «απάντηση» της χώρας στη θανατηφόρα εξάπλωση του κοροναϊού.

Η σπάνια παραδοχή προήλθε από τη μόνιμη Επιτροπή του Πολιτικού Γραφείου, η οποία ζήτησε τη βελτίωση του συστήματος διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της Κίνας, μεταδίδει το BBC.

Στην Κίνα ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 425, ενώ περισσότερα από 20.000 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον Δεκέμβριο που εμφανίστηκε ο ιός.

Μόνο τη Δευτέρα σημειώθηκαν 64 νέοι θάνατοι, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, όλοι στην επαρχία Hubei, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας.

Συνολικά οι νεκροί έφτασαν τους 427. Εκτός από το νεκρό στις Φιλιππίνες, το Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο από τον κοροναϊό. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTHK μετέδωσε ότι ο 39χρονος άνδρας είχε επισκεφθεί την πόλη Wuhan  στις 21 Ιανουαρίου.

Το Χονγκ Κονγκ, στο οποίο αναφέρθηκαν 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχει αναστείλει τις 10 από τις 13 συνοριακές διαβάσεις με την ηπειρωτική Κίνα.

Η αρχική αντιμετώπιση του ιού από την κυβέρνηση έχει επικριθεί ευρέως. Όπως αναφέρει το BBC, υπάλληλοι κατηγορούνται ότι υποβάθμισαν τη σοβαρότητα του ιού κατά την έναρξη της επιδημίας.

Ένας γιατρός στο Wuhan, ο οποίος προσπάθησε να προειδοποιήσει τους συναδέλφους του για την εξάπλωση του ιού στις αρχές Ιανουαρίου, κατηγορήθηκε ότι «έκανε ψευδή σχόλια». Λίγες μέρες αργότερα, τον ίδιο μήνα, η κυβέρνηση επέβαλε σκληρά μέτρα έκτακτης ανάγκης, διατάσσοντας την «απομόνωση» της επαρχίας Hubei.

Υπάρχουν περισσότερα από 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε άλλες χώρες. Ο χάρτης του BBC αναγράφει τις χώρες - εκτός Κίνας - και τον αριθμό των κρουσμάτων μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.