Breaking News

Κοροναϊός: Πάνω από 490 οι νεκροί - Επιβεβαιωμένα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο  συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό ανήλθε στους 492, με τους 490 θανάτους να καταγράφονται στην Κίνα, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή τις προηγούμενες ημέρες σε Φιλιππίνες και Χονγκ Κονγκ.

Περισσότερα από 24.500 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον Δεκέμβριο που εμφανίστηκε ο ιός στην κινέζικη επαρχία Hubei, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας, τα περισσότερα στην Κίνα (πάνω από 24.300).

Σύμφωνα με το BBC, ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός NHK  - επικαλούμενος τις υγειονομικές αρχές - μετέδωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που αγκυροβόλησε στο ιαπωνικό λιμάνι της Γιοκοχάμα, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Όλοι φέρεται να είναι άνω των 50 ετών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 2 είναι Ιάπωνες, ενώ κανένας δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο αριθμός των ασθενών  ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς η εξέταση των περίπου 3.700 επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο συνεχίζεται. Οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου θα βρίσκονται σε καραντίνα για περίπου 14 ημέρες. 

Δείτε τον χάρτη, που δημοσιεύει καθημερινά το BBC, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε άλλες χώρες, εκτός Κίνας (μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου).


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews για το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, όπως και για το World Dream, που κατέληξε στο Χονγκ Κονγκ, με τους 1.800 επιβαίνοντες να υποβάλλονται, επίσης, σε εξετάσεις.