Breaking News

Live στην ΕΡΤ Sports (23/2): Παναιτωλικός - Πανιώνιος (15:00), Ατρόμητος - Ξάνθη (17:15)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, η 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League. Η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει δύο αγώνες μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ Sports.

• Η αναμέτρηση Παναιτωλικός - Πανιώνιος στο γήπεδο του Παναιτωλικού θα ξεκινήσει στις 15:00.

Η αναμέτρηση Ατρόμητος Αθηνών - Ξάνθη στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου θα ξεκινήσει στις 17:15.

Δείτε Live στο web της ΕΡΤ Sports HD

Οι ανακοινώσεις της Super League για τους αγώνες:

Παναιτωλικός - Πανιώνιος

Ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος θα δώσουν μάχη να αποφύγουν την τελευταία θέση. Όταν στον πρώτο γύρο ο Πανιώνιος νίκησε με 3-0, ήταν η πρώτη φορά που ξεπερνούσε τον Παναιτωλικό. Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός υπερκάλυψε τη διαφορά και τώρα υποδέχεται τον Πανιώνιο τέσσερις βαθμούς μπροστά. Με τα πλέι άουτ να έρχονται υπάρχει δρόμος για τις δύο ομάδες, αλλά το παιχνίδι είναι καθοριστικό.

Ο Παναιτωλικός

Έχασε από τον Παναθηναϊκό και έμεινε για τρίτο παιχνίδι χωρίς νίκη. Βέβαια είναι το δεύτερο από τα έξι τελευταία που χάνει. Έχει μια νίκη στα οκτώ τελευταία, αυτή επί του Άρη. Δεν είχε νίκη στα 15 πρώτα του, ενώ κατάφερε να κάνει δύο στα τελευταία εννέα. Πάντως έχει τις λιγότερες νίκες από όλες τις άλλες ομάδες.

Έχει βάλει 19 γκολ, μόνο η Λαμία και ο Πανιώνιος έχουν βάλει λιγότερα. Έχει βάλει 11 γκολ στα τελευταία εννέα παιχνίδια, έχοντας σκοράρει στα οκτώ από αυτά. Στα 15 πρώτα παιχνίδια του είχε βάλει μόλις οκτώ γκολ! Έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα με 40 γκολ, πίσω από τα 43του Πανιώνιου.

Τι μένει...

23.02.2020: Παναιτωλικός - Πανιώνιος
01.03.2020: Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός εντός έδρας

Ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από το Βόλο και έχασε την ευκαιρία να κάνει δύο διαδοχικές νίκες. Δεν έχει χάσει τα τρία τελευταία, ενώ έχει μια ήττα στα πέντε τελευταία, αυτή από τον Ατρόμητο. Έχει κερδίσει τα δύο από τα πέντε τελευταία, αφού δεν είχε νίκη στα επτά πρώτα.

Έχει βάλει δέκα γκολ στην έδρα του, μόνο Λαμία και Πανιώνιος έχουν βάλει λιγότερα, από εννέα. Πάντως έχει σκοράρει στα τρία τελευταία, βάζοντας τέσσερα γκολ.

Ο Πανιώνιος

Ηττήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι του από τον Ολυμπιακό, φτάνοντας τις 16 ήττες, χάνει δηλαδή τα δύο τρίτα των αγώνων του. Έχει μια νίκη στα 12 τελευταία, αυτή επί του Ατρομήτου, που μάλιστα σταμάτησε ένα σερί οκτώ ηττών, αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Παναιτωλικού. Έχει χάσει τα 10 από τα 12 αυτά τελευταία.

Η Ξάνθη έγινε η πρώτη ομάδα που δεν κατάφερε να νικήσει τον Πανιώνιο φέτος σε ένα τουλάχιστον από τα δύο παιχνίδια μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να συμβεί και με τον Παναιτωλικό αν δεν νικήσει.

Το νικητήριο γκολ με τον Ατρόμητο είναι το ένα από τα δύο που έχει μόλις πετύχει στα τελευταία 10 παιχνίδια του ο Πανιώνιος. Μετά το 3-0 επί του Παναιτωλικού, έχει βάλει τρία γκολ σε συνολικά 12 παιχνίδια!

Έχει τέσσερις ισοπαλίες, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, μαζί μετον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ. Έχει τη χειρότερη επίθεση με 15 γκολ και τη χειρότερη άμυνα με 43. Έχει βάλει μόνο τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και η Ξάνθη, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Τι μένει...

23.02.2020: Παναιτωλικός - Πανιώνιος
01.03.2020: Πανιώνιος - ΑΕΚ

Ο Πανιώνιος εκτός έδρας

Ο Πανιώνιος έχει χάσει και τα επτά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του, μετά τη μοναδική εκτός έδρας νίκη του στις 10 Νοεμβρίου στην Ξάνθη με 2-1. Έχει στα τελευταία 10 εκτός αυτή τη νίκη και εννέα ήττες! Αυτή η νίκη και μια ισοπαλία στη Λαμία είναι τα δύο θετικά αποτελέσματα σε 12 εκτός έδρας παιχνίδια.

Η ισοπαλία στη Λαμία τον περασμένο Σεπτέμβρη είναι η μοναδική στα τελευταία 17 εκτός, όπου έχει δύο νίκες και 14 ήττες.

Δεν έχει σκοράρει στα πέντε τελευταία, έχοντας διαφορά τερμάτων 0-13. Στις επτά τελευταίες ήττες του έχει βάλει ένα μόνο γκολ, όταν έχασε στο Βόλο με 2-1, έχοντας δεχτεί 20 γκολ. Έχει τη χειρότερη επίθεση εκτός έδρας με έξι γκολ. Έχει δεχτεί 32 γκολ εκτός έδρας, πέντε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της κατηγορίας.

Μεταξύ τους

Τον περασμένο Ιανουάριο έπαιξαν για το Κύπελλο και πέρασε ο Παναιτωλικός με δύο ισοπαλίες. Το Νοέμβριο ο Πανιώνιος νίκησε με το ευρύ 3-0, όπως είχε κάνει και ένα χρόνο πριν. Ενδιάμεσα ο Παναιτωλικός είχε νικήσει με 5-0! Αυτό το 5-0 του Παναιτωλικού τον περασμένο Μάρτη είναι και η μοναδική νίκη της ομάδας του Αγρινίου στα τελευταία 13 επίσημα και τελευταία 10 για το πρωτάθλημα! Άλλωστε ο Παναιτωλικός μόνο δύο φορές έχει νικήσει στην Α’ Εθνική/Super League τον Πανιώνιο σε 19 παιχνίδια! Το σημερινό είναι το 20ο τους.

Μεταξύ τους με τον Παναιτωλικό γηπεδούχο

Ο Παναιτωλικός κέρδισε τον περασμένο Μάρτη με 5-0, ενώ το προηγούμενο παιχνίδι είχε τελειώσει 1-1. Ο Πανιώνιος δεν νίκησε δηλαδή στο Αγρίνιο σε δύο επισκέψεις, ενώ είχε κερδίσει και τις δύο προηγούμενες και τέσσερις από τις επτά προηγούμενες. Μια από αυτές τις τελευταίες νίκες του Πανιωνίου είναι το εντυπωσιακό 1-5 τον Οκτώβρη του 2015.

Η ιστορία

Νίκες Παναιτωλικού: 2
Ισοπαλίες: 5
Νίκες Πανιωνίου: 12

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 2
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Πανιωνίου: 4

Στον πρώτο γύρο

30.11.2019: Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0
(16’ σουτ Αραμπούλι, 80’ σουτ Άρτσε, 90’ σουτ Εμμανουηλίδης)

Πέρσι

Παναιτωλικός – Πανιώνιος 5-0
(6’ κεφαλιά Άργκους, 20’ σουτ Μπαίροβιτς, 41’ κεφαλιά, 49’ σουτ Μάζουρεκ, 71’ σουτ Γουίλιαν)

Ατρόμητος Αθηνών - Ξάνθη

Αλλιώς θα περίμεναν τη στιγμή του αγώνα τους ο Ατρόμητος και η Ξάνθη πριν από λίγες εβδομάδες. Σαν ένα κρίσιμο παιχνίδι για την εξάδα, αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον. Ο Ατρόμητος των πέντε συνεχόμενων ηττών είναι πολύ πίσω και η Ξάνθη πρέπει να πάρει «διπλό» για να ελπίζει.

Ο Ατρόμητος

Υπήρξαν στιγμές στη σεζόν, που η ομάδα του Περιστερίου έδειξε ότι μπορεί να σκαρφαλώσει ψηλά. Τελευταία η αρχή του χρόνου με τις δύο νίκες, αλλά δεν ήταν αρκετό. Δεν κατάφερε ποτέ να ανέβει πάνω από την έβδομη θέση. Εκεί σταμάτησε η καλή πορεία και τώρα ο Ατρόμητος δεν έχει νίκη σε έξι παιχνίδια, ενώ έχει χάσει και τα πέντε τελευταία. Και τα τέσσερα τελευταία τα έχασε με 1-0, με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό αποκλείστηκε από τον Άρη στο Κύπελλο με ισοπαλία και ήττα.

Αισίως έχει φτάσει τα εννέα παιχνίδια χωρίς γκολ, τα έξι από αυτά για το πρωτάθλημα. Έχει να σκοράρει από τις 11 Ιανουαρίου, όταν νίκησε στο Αγρίνιο με την κεφαλιά του Γιακουμάκη στην εκπνοή.

Οι έξι αγώνες πρωταθλήματος χωρίς γκολ αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του. Κατέρριψε το προηγούμενο των πέντε αγώνων, αφού το ισοφάρισε. Το προηγούμενο ρεκόρ των πέντε αγώνων το είχε κάνει το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1972.

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ δεν έχει γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια, είχε σκοράρει σε 15 από τα 18 πρώτα! Δεν έχει βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα 10 τελευταία, ενώ είχε σκοράρει στα 10 από τα 14 πρώτα. Έχει μια ισοπαλία στα εννέα τελευταία. Έχει 12 ήττες, μόνο ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός έχουν περισσότερες.

Τι μένει...

23.02.2020: Ατρόμητος - Ξάνθη
01.03.2020: Άρης - Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος εντός έδρας

Έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια του από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό με 1-0. Αμέσως πριν είχε παραχωρήσει 0-0 στο Βόλο. Δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία, ενώ το αρνητικό ρεκόρ της ιστορίας του στην κατηγορία είναι τέσσερα χωρίς γκολ εντός έδρας από το 2013. Είναι εντυπωσιακό ότι πριν από τα τρία αυτά χωρίς γκολ είχε σκοράρει σε οκτώ από τα εννέα παιχνίδια του!

Πάντως πριν χάσει από ΑΕΚ και Ολυμπιακό ήταν έξι παιχνίδια αήττητος με τρεις ισοπαλίες και τρεις νίκες. Υπολογίζοντας και τα παιχνίδια Κυπέλλου, ο Ατρόμητος είναι πέντε αγώνες χωρίς γκολ στο Περιστέρι! Δεν έχει σκοράρει από τις 4 Ιανουαρίου!

Η Ξάνθη

Μετά το 0-0 στη Νέα Σμύρνη, ήλθε και το 0-0 με τη Λαμία εντός έδρας και οι ελπίδες της Ξάνθης για είσοδο στα πλέι οφ περιορίστηκαν πολύ. Έμεινε για έκτο παιχνίδι χωρίς νίκη, μετά από τις δύο που έκανε με την είσοδο του 2020. Έχει τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες στα έξι αυτά τελευταία.

Έχει τρεις νίκες στα 18 τελευταία, ενώ είχε πέντε νίκες στα έξι πρώτα της σεζόν! Στα έξι πρώτα μάζεψε 15 βαθμούς και από τότε σε 18 παιχνίδια έχει πάρει μόλις άλλους 14! Έκανε τρεις ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία, ενώ είχε μόλις δύο στα 20 πρώτα.

Δεν σκόραρε στα δύο τελευταία παιχνίδια της, αν και έχει βελτιωθεί κάπως από τις γιορτές και μετά. Έχει βάλει οκτώ γκολ στα οκτώ τελευταία, ενώ είχε βάλει μόλις δύο γκολ στα 10 προηγούμενα. Δεν έχει σκοράρει σε περισσότερα από τα μισά, δηλαδή στα 13 από τα 24 του πρωταθλήματος! Έχει βάλει μόνο τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και ο Πανιώνιος, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Έχουν μπει μόλις 10 γκολ στα 24 παιχνίδια της στο πρώτο ημίχρονο! Έχει βάλει τρία και έχει δεχτεί επτά! Στα δεύτερα ημίχρονα έχουν μπει 40! Τα 17 η Ξάνθη και τα 23 οι αντίπαλοι. Τα 16 από τα 24 ημίχρονά της είναι 0-0!

Μόνο ο Άρης την έχει νικήσει ως τώρα και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι και η μόνη ομάδα που δεν νίκησε τον Πανιώνιο σε ένα τουλάχιστον παιχνίδι της στη σεζόν.

Τι μένει...

23.02.2020: Ατρόμητος – Ξάνθη
01.03.2020: Ξάνθη - ΠΑΟΚ

Η Ξάνθη εκτός έδρας

Πήρε 0-0 από τον Πανιώνιο, αφού είχε χάσει από Άρη και Ολυμπιακό. Ήταν η πρώτη της ισοπαλία στη σεζόν εκτός έδρας. Έχει κάνει μια νίκη εκτός έδρας στα οκτώ τελευταία της, έχοντας χάσει τα έξι από αυτά. Η νίκη ήταν στο Βόλο με 3-1. Αντίθετα στα πρώτα τέσσερα εκτός είχε τρεις νίκες!

Σκόραρε σε δύο από τα οκτώ, στο Βόλο και με τον Ολυμπιακό, που σκόραρε με πέναλτι. Έχει πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο Βόλο συγκεκριμένα, και οκτώ στο δεύτερο. Έχει δεχτεί πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο και 15 στο δεύτερο.

Μεταξύ τους

Η Ξάνθη νίκησε στα δύο τελευταία παιχνίδια τους μέσα στο 2019, και τα δύο στην Ξάνθη. Το τελευταίο τον περασμένο Δεκέμβρη, αυτό του πρώτου γύρου, είχαν υπηρεσιακούς στον πάγκο τους, τον Γιώργο Κόλτση και τον Γιώργο Κορακάκη αντίστοιχα.

Ή Ξάνθη είναι αήττητη για τρία παιχνίδια μεταξύ τους, με την ισοπαλία στο τελευταίο του Περιστερίου. Αμέσως πριν ο Ατρόμητος είχε νικήσει τρία στη σειρά. Πριν από τις δύο νίκες της Ξάνθης, ο Ατρόμητος ήταν έξι αγώνες χωρίς ήττα.

Μεταξύ τους με τον Ατρόμητο γηπεδούχο

Η Ξάνθη απέσπασε ισοπαλία 0-0 τον Σεπτέμβριο του 2018, αφού είχε χάσει τα δύο προηγούμενα στο Περιστέρι. Αμέσως πριν από αυτά τα τρία είχε νικήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 και αυτή η νίκη της είναι η μοναδική στις δέκα τελευταίες επισκέψεις της. Αντίθετα στις τρεις πρώτες είχε νικήσει δύο φορές (2005 και 2008).

Η ιστορία

Νίκες Ατρομήτου: 10
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Ξάνθης: 11

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο

Νίκες Ατρομήτου: 7
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Ξάνθης: 3

Στον πρώτο γύρο

01.12.2019: Ξάνθη – Ατρόμητος 1-0
(59’ πέναλτι Εντουάρντο)

Πέρσι

01.09.2018: Ατρόμητος – Ξάνθη 0-0