Breaking News

Live στην ΕΡΤ1: Ατρόμητος - Ολυμπιακός (9/2, 17:15)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League.

Η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει την αναμέτρηση Ατρόμητος Αθηνών - Ολυμπιακός. Ο αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου θα ξεκινήσει στις 17:15 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 (Στο ημίχρονο του αγώνα: 5' ειδήσεις με τη Νίνα Κασιμάτη - Δελτίο στη νοηματική).


Η ανακοίνωση της Super League για τον αγώνα

Παρά τις τελευταίες αποτυχίες του στο πρωτάθλημα, ο Ατρόμητος ελπίζει ακόμα για την πρώτη εξάδα, και θα προσπαθήσει να αντλήσει δυνάμεις από το πετυχημένο του αποτέλεσμα την Πέμπτη για το Κύπελλο, την ισοπαλία 0-0 με τον Άρη. Βέβαια έχει απέναντί του τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που όσο και αν έχει ευρωπαϊκή υποχρέωση, έχει ως προτεραιότητα την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ατρόμητος

Χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του και έχοντας χάσει τα τρία τελευταία, ο Ατρόμητος είναι όγδοος στη βαθμολογία, δύο βαθμούς από την έκτη θέση. Μέχρι τώρα δεν έχει ανέβει ούτε μια φορά πάνω από την έβδομη θέση.

Μάλιστα στα τέσσερα παιχνίδια που δεν έχει κερδίσει δεν έχει σκοράρει  κιόλας, κάτι που δεν συμβαδίζει με την προηγούμενη πορεία του, καθώς στα 18 προηγούμενα παιχνίδια του είχε μείνει τρεις φορές στο «μηδέν».

Ο Ατρόμητος είχε να μην σκοράρει σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια από τον Απρίλιο του 2013! Αν υπολογίσουμε και το Κύπελλο, ο Ατρόμητος δεν έχει βάλει γκολ σε έξι διαδοχικά παιχνίδια! Το τελευταίο του γκολ είναι στις 11 Ιανουαρίου στο Αγρίνιο.

Δεν έχει βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, ενώ είχε βάλει στα 10 από τα πρώτα 14.

Ο Ατρόμητος εντός έδρας

Έχασε από την ΑΕΚ, μένοντας για δεύτερο παιχνίδι χωρίς νίκη και γκολ. Είναι το τέταρτο από τα πέντε τελευταία που δεν κερδίζει, με μοναδική νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και τρεις ισοπαλίες. Η ήττα από την ΑΕΚ ήταν η πρώτη από τος 20 Οκτωβρίου, όταν είχε χάσει από τον Παναθηναϊκό. Είχε μείνει ενδιάμεσα αήττητος σε έξι αγώνες με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Είναι εντυπωσιακό το ότι δεν σκόραρε με Βόλο και ΑΕΚ, ενώ από τα προηγούμενα εννέα παιχνίδια είχε σκοράρει στα οκτώ. Μόνο με τον Παναθηναϊκό δεν τα είχε καταφέρει.

Μαζί με το παιχνίδι του Κυπέλλου με το Βόλο δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία επίσημα στην έδρα του.

Ο Ολυμπιακός

Με την ήττα  του ΠΑΟΚ πέρασε πάλι πρώτος, αφού νίκησε την Ξάνθη. Παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα, έχει μάλιστα φτάσει συνολικά χωρίς ήττα 32 αγώνες πρωταθλήματος, μετά την ήττα στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Έχει πέντε νίκες στα έξι τελευταία, με μοναδική απώλεια την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Επίσης έχει οκτώ νίκες στα δέκα τελευταία, με ισοπαλίες με Βόλο και ΑΕΚ.

Χάρη στα τρία γκολ με την Ξάνθη έχει την καλύτερη επίθεση με 45 γκολ, δύο περισσότερα από τον ΠΑΟΚ. Έχει πετύχει από δύο φορές πέντε γκολ σε αγώνα του, τρεις από τέσσερα και άλλες δύο φορές από τρία γκολ.

Δεν έχει σκοράρει σε τρία ματς, στα 0-0 σε Ξάνθη, Βόλο και με την ΑΕΚ. Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 14 από τους 22 αγώνες του.

Έχει την καλύτερη άμυνα με εννέα γκολ. Δέχτηκε δύο από τον Άρη, ενώ δεν είχε δεχτεί περισσότερα από ένα γκολ στα 28 προηγούμενα. Το παιχνίδι με τον Άρη είναι το μοναδικό από τα τελευταία 32 πρωταθλήματος, που δέχτηκε πάνω από ένα γκολ.

Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας

Πήρε 0-0 από την ΑΕΚ, μετά από δύο νίκες σε Λαμία και Ηράκλειο. Είναι αήττητος στα 16 τελευταία εκτός έδρας, μετά την ήττα στην Τούμπα, με 11 νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Έχει κρατήσει το «μηδέν» στα έξι τελευταία, μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο. Έχει δεχτεί τρία γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια του, από Παναθηναϊκό, Άρη και Πανιώνιο. Έχει δεχτεί τα διπλάσια στην έδρα του! Ολοκλήρωσε τις εξόδους του στις έδρες της περιφέρειας, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ και στις επτά.

Μεταξύ τους

Ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο γύρο, σε ένα παιχνίδι, που ήταν το τελευταίο του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Ατρομήτου. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τα δύο περσινά παιχνίδια.

Μάλιστα έχει κάνει το δύο στα δύο στη σεζόν σε βάρος του Ατρομήτου τρεις φορές στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Εξαίρεση η σεζόν 2017-18, όπου δεν έκανε νίκη στα δύο παιχνίδια, και είναι η περίοδος που ο Ατρόμητος πέτυχε την δεύτερη νίκη του εκτός έδρας επί του Ολυμπιακού.

Τώρα ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τρεις σερί νίκες, βάζοντας από δύο γκολ σε κάθε περίπτωση. Επίσης ο Ολυμπιακός έχει βάλει δύο γκολ στα τέσσερα τελευταία και στα έξι από τα επτά τελευταία επίσημα!

Η νίκη του Ατρομήτου στο Νέο Φάληρο την 1η Οκτωβρίου του 2017 (60’ κεφαλιά Κυβρακίδης) είναι η μοναδική στα 10 τελευταία για το πρωτάθλημα και 12 για όλες τις διοργανώσεις.

Η ισοπαλία στο Περιστέρι στις 11 Φεβρουαρίου 2018 είναι η μοναδική ισοπαλία τους στα τελευταία 11 πρωταθλήματος, όπου ο Ολυμπιακός έχει οκτώ νίκες και ο Ατρόμητος δύο.

Αν και η παράδοση είναι συντριπτική υπέρ του Ολυμπιακού, ωστόσο από 2006 ο Ατρόμητος έχει καταφέρει να πάρει πέντε νίκες. δύο από αυτές στο Νέο Φάληρο.

Μεταξύ τους με τον Ατρόμητο γηπεδούχο

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 πέρσι με ανατροπή και γκολ στην εκπνοή, ενώ ένα χρόνο πριν είχε πάρει ισοπαλία 2-2, ισοφαρίζοντας με γκολ στο τέλος!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία στο Περιστέρι με τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Ο Ατρόμητος νίκησε για τελευταία φορά στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 1-0 (29’ Καραμάνος).

Είναι η μοναδική νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους στο Περιστέρι, καθώς η αμέσως προηγούμενη βρίσκεται στο 2011.

Η ιστορία

Νίκες Ατρομήτου: 5
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Ολυμπιακού: 29

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο

Νίκες Ατρομήτου: 3
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Ολυμπιακού: 13

Στον πρώτο γύρο

10.11.2019: Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0
(60’ σουτ Ποντένσε. 62’ σουτ Σουντανί. Στο 67’ 2η κίτρινη Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού)

Πέρσι

25.11.2018: Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-2
(43’ σουτ Κουλούρης – 49’ σουτ Καμαρά, 90’ κεφαλιά Βούκοβιτς)