Breaking News

Με πλοκάμια και στην Ελλάδα το «σκάνδαλο» για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Μουντιάλ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συγκλονίζεται το παγκόσμιο ποδόσφαιρο από όσα διέρρευσαν από τη Γενική Εισαγγελία της Ελβετίας σε βάρος του ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν Nasser Al-Khelaifi, ο οποίος τυγχάνει και διευθύνων σύμβουλος της καταριανής "beIN Media Group".

Όπως μετέδωσε το Euronews, o Nasser Al-Khelaifi κατηγορείται για ποινικά αδικήματα και δοσοληψίες που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA Jérôme Valcke, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε μεγάλο σκάνδαλο σε σχέση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επόμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Ο Nasser Al-Khelaifi έχει κλείσει ένα σπουδαίο deal με το τηλεοπτικό δίκτυο "beIN SPORTS" για τα δικαιώματα των Μουντιάλ του 2026 και του 2030 έναντι 480.000.000 ευρώ, ωστόσο νεώτερα στοιχεία για το σκάνδαλο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έδειξαν ότι, μεταξύ άλλων, για να τα εξασφαλίσει, φέρεται να έκανε δώρο στον Valcke μία βίλα στη Σαρδηνία αξίας 7 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, για πρώτη φορά στην πενταετή έρευνα των δραστηριοτήτων της FIFA, οι Ελβετοί εισαγγελείς αποκάλυψαν ότι πιστεύουν πως ο Valcke έλαβε ποσό ύψους 1.250.000 ευρώ για να κατευθύνει τα δικαιώματα του Παγκόσμιου Κυπέλλου σε ευνοούμενους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.