Breaking News

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»: Αφιέρωμα στη Τζένη Βάνου (Επεισόδιο 15-2-2020)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, τίμησε τη σπουδαία ερμηνεύτρια του ελαφρού τραγουδιού, με το βαθύ συναίσθημα και το τζαζ ηχόχρωμα στη φωνή της, Τζένη Βάνου.

Αμέτρητες επιτυχίες που λατρέψαμε όλοι, ένα ταλέντο που αναγνωρίστηκε μέχρι και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, η χαρακτηριστική της χροιά που έκανε τους σπουδαιότερους συνθέτες να την εμπιστευτούν και να εμπνευστούν από εκείνη. Όλα αυτά συνθέτουν την πολυετή καλλιτεχνική πορεία της Τζένης Βάνου, την οποία θαυμάζουμε όλοι, από τότε που την ανακάλυψε για πρώτη φορά ο μεγάλος Μίμης Πλέσσας - ο οποίος και μίλησε για την αγαπημένη του Τζένη - μέχρι σήμερα. Μπορεί το «αηδόνι» να σώπασε, τα τραγούδια όμως μένουν.

Η Πέγκυ Ζήνα, καλεσμένη της εκπομπής, ερμήνευσε μεγάλες επιτυχίες από το ελαφρύ και λαϊκό ρεπερτόριο της Τζένης Βάνου, ενώ ο Δάκης, εκτός από τραγούδια, μοιράστηκε ιστορίες που θυμήθηκε με την αξέχαστη ερμηνεύτρια.

Η Γεωργία Νταγάκη, η Εύη Σιαμαντά, η Μελίνα Μακρή, η Ειρήνη Ζώη και ο Θάνος Ολύμπιος τραγούδησαν προς τιμήν της Τζένης Βάνου και γέμισαν τη βραδιά με τις υπέροχες φωνές τους πάνω σε μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε. Μαζί τους, ο γιος της, Μιχάλης Ρηγόπουλος, ο οποίος μας χάρισε - μεταξύ άλλων - και ένα ντουέτο-έκπληξη «μαζί» με τη μητέρα του, για την οποία μίλησε με τρυφερότητα και αγάπη.

Καλεσμένοι, επίσης, οι ηθοποιοί Ηρώ Μουκίου, Μαρίνος Κόνσολος, Δημήτρης Γιώτης Κατερίνα Μαούτσου, Γεράσιμος Σοφιανός, Παναγιώτης Καρμάτης, Γιώργος Ζώης και οι δημοσιογράφοι Εύη Φραγκάκη,  Άννα Ζηρδέλη και Γιώργος Κουλουράς.

Την παρέα της ΕΡΤ1 συμπλήρωσαν η Μαρία Κορέλλι, η Κωνσταντίνα Στράτου, η Έρρικα Κολάνη και ο Πάνος Θεοδώρου.