Breaking News

Στο εσωτερικό του παλαιότερου εστιατορίου στον κόσμο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το «Sobrino de Botín» στη Μαδρίτη της Ισπανίας λειτουργεί από το 1725 και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο. Βρίσκεται κοντά στην περίφημη Plaza Mayor, την κεντρική πλατεία της ισπανικής πρωτεύουσας.

Το εστιατόριο ιδρύθηκε το 1725 από τον Γάλλο Jean Botin και τη γυναίκα του, με την επωνυμία «Casa de Botίn». Πολύ αργότερα και μετά το θάνατο του Jean Botin, η ταβέρνα κληρονομήθηκε από κάποιον ανιψιό του, ο οποίος της έδωσε το όνομα, που διατηρείται έως σήμερα, το οποίο σημαίνει «Ο Ανιψιός του Botín».

Ο αυθεντικός φούρνος με τα ξύλα χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για την ετοιμασία του παραδοσιακού ψητού χοιρινού γάλακτος και όχι μόνο, καθώς - μεταξύ άλλων - το εστιατόριο σερβίρει και πιάτα με ψητό αρνί, όπως και Jamón, που είναι ένα είδος ζαμπόν.

Όπως αναφέρει η wikipedia, το «Sobrino de Botín» συντηρεί μέχρι και σήμερα τον ιστορικό μύθο του, ως τόπος συνάντησης διανοούμενων της ισπανικής πρωτεύουσας. Αρχηγοί κρατών, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ηθοποιοί και διάσημες προσωπικότητες έχουν συνδέσει το όνομά τους με το δημοφιλές αυτό φιλολογικό στέκι της Μαδρίτης, όπως ο Ισπανός συγγραφέας Benito Pérez Galdós και ο Αμερικανός Ernest Hemingway.

Στο εσωτερικό του εστιατορίου μας ξεναγεί η κάμερα του Food Insider. Δείτε το βίντεο.