Breaking News

Ταϊλάνδη: Νεκρός ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε εμπορικό κέντρο (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας στρατιώτης ήταν ο δράστης της επίθεσης στην πόλη Nakhon Ratchasima στα βορειοανατολικά της Ταϊλάνδης, Ο 32χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών. Τελικά, όπως αναφέρει το BBC, η νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για 26 νεκρούς και 57 τραυματίες.

Στις 09:30 (τοπική ώρα) το πρωί της Κυριακής (04:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης σκοτώθηκε, αναφέρει το BBC.

Ο δράστης, που ονομάζεται Jakraphanth Thomma, αρχικά πυροβόλησε και σκότωσε τον διοικητή του και άλλους δύο ανθρώπους μέσα σε μια στρατιωτική βάση, στη συνέχεια διέφυγε με κλεμμένο αυτοκίνητο, άρχισε να πυροβολεί περαστικούς και τελικά έφτασε στο εμπορικό κέντρο Terminal 21, όπου φέρεται να κράτησε ομήρους τουλάχιστον 16 ανθρώπους.

"Δεν γνωρίζουμε γιατί το έκανε αυτό. Ήταν σαν να τρελάθηκε", δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Kongcheep Tantrawanit.

Το περιστατικό συνέβη σε διαφορετικές περιοχές της πόλης, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την Μπανγκόκ. Η επίθεση ξεκίνησε στις 15:30 τοπική ώρα του Σαββάτου στο στρατόπεδο Suatham Phithak, όπου σκοτώθηκε ο διοικητής.


Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ενώ δημοσίευσε και φωτογραφία του.

Προηγούμενες αναφορές ενημέρωναν ότι ο δράστης προσπάθησε να ξεφύγει από το πίσω μέρος του κτιρίου. Μάλιστα, η μητέρα του φέρεται να οδηγήθηκε στο εμπορικό κέντρο προκειμένου να τον πείσει να παραδοθεί.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.