Breaking News

Βενετία: Ο «υπερτουρισμός» διώχνει τους κατοίκους (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, η τεράστια τουριστική κίνηση της «Γαληνοτάτης» δημιουργεί προβλήματα στην τοπική οικονομία...

Η Βενετία ανήκει στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Όμως ο παράδεισος των τουριστικών γραφείων - όπως λένε οι ντόπιοι - είναι το δράμα των μονίμων κατοίκων της πόλης.

Η πόλη έχει 52.000 κατοίκους και δέχεται τριάντα εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Μέσα σε πενήντα χρόνια, ο συνολικός πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 60%. 

Όπως μετέδωσε το Euronews, η τοπική αγορά έχει μείνει με τρία παντοπωλεία, λίγους φούρνους και μια ψαραγορά. Τουριστικά μικρομάγαζα που πουλάνε σουβενίρ αντικατέστησαν τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, με τα ενοίκια των επαγγελματικών χώρων να είναι δύο και τρεις φορές πάνω από εκείνα του Παρισιού. Κι αυτό με τον κίνδυνο των πλημμυρών να καραδοκεί.

Από τον Ιανουάριο, ο δήμος χρεώνει κλιμακωτό αντίτιμο εισόδου έως 10 ευρώ, ενώ από το 2022 θα είναι πολύ δύσκολο να επισκεφθεί κάποιος τη Βενετία χωρίς να έχει κράτηση σε ξενοδοχείο. Το αν τα μέτρα αυτά αρκούν για να τη σώσουν θα φανεί σε βάθος χρόνου...

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.