Breaking News

«Θερίζει» ο κορονοϊός στην Ιταλία - Ολόκληρη η χώρα σε καραντίνα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Δευτέρας ο  Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte επέκτεινε τα αυστηρά μέτρα καραντίνας, λόγω του κοροναϊού, σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το BBC, τα μέτρα, που θα τεθούν σε εφαρμογή την Τρίτη, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων σε ολόκληρη την Ιταλία. Ο Giuseppe Conte δήλωσε ότι επιτρέπεται στους πολίτες να ταξιδεύουν μόνο για επείγουσες ανάγκες εργασίας και υγείας ή για οικογενειακούς λόγους.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο τραγικός απολογισμός από τον κορονοϊό στην Ιταλία ανήλθε σε 463 νεκρούς, καθώς τη Δευτέρα αναφέρθηκαν 97 νέοι θάνατοι. Επίσης, οι  αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 9.172 (από 7.375 την Κυριακή).

Υπενθυμίζεται ότι, πριν τεθεί ολόκληρη η Ιταλία σε καραντίνα, τα μέτρα απομόνωσης αφορούσαν τη Λομβαρδία και 14 άλλες επαρχίες: Μόντενα, Πάρμα, Πιατσέντζα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πεσάρο ε Ουρμπίνο, Αλεσάντρια, Άστι, Νοβάρα, Βερμπάνο-Κούσιο-Οσάλα, Βερτσέλλι, Πάντοβα, Τρεβίζο και Βενετία.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.