Breaking News

Δήμητρα Βουλγαρίδου: «Έμαθα από την τηλεόραση ότι είμαι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Πέμπτης η επιχειρηματίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Βουλγαρίδου, ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με κορονοϊό στην Ελλάδα, βγήκε από την καραντίνα και παραχώρησε την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία».

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου ξεφύλλισε το ημερολόγιο των 17 αυτών ημερών, από τις 25 Φεβρουαρίου που ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα του ιού έως και  τις 12 Μαρτίου που πήρε το εξιτήριο στα χέρια της. Μίλησε για το ταξίδι της στο Μιλάνο με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας, το οποίο εξελίχθηκε σε μια πρωτόγνωρη δοκιμασία για την ίδια και την οικογένειά της. Αναφέρθηκε στο φόβο και τα ανάμικτα συναισθήματα που ένιωσε, όταν έμαθε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό COVID -19 και περιέγραψε τον «εφιάλτη» που έζησε, μαζί με τον 9χρονο γιο της, στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ, όπου κρατήθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρες.

«Την πρώτη μέρα, που μου ανακοίνωσε ο γιατρός μου ότι είμαι το πρώτο κρούσμα Covid-19 στην Ελλάδα, ένιωσα περίεργα συναισθήματα, πρώτα απ’ όλα φόβο, γιατί όλο αυτό ήταν κάτι άγνωστο για μένα. Φόβο και για το παιδί μου και τους ανθρώπους που είχα συναναστραφεί. Ο γιατρός μου εξήγησε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί, εφόσον έχω επιστρέψει από την Ιταλία. Έπρεπε να διανυκτερεύσω στο νοσοκομείο μέχρι να βγει το αποτέλεσμα» είπε, μεταξύ άλλων, η Δήμητρα Βουλγαρίδου.

Και πρόσθεσε: «Το άκουσα στην τηλεόραση ότι είμαι το πρώτο κρούσμα. Δεν το πίστευα, έλεγα  ότι είχαν κάνει λάθος οι δημοσιογράφοι... Φοβήθηκα για το παιδί μου. Φοβήθηκα για όλους που συναναστράφηκα, γιατί ήταν πολλοί. Νόμιζα ότι όλοι θα πάθουν κάτι... Πέρα από το παιδί μου και τη φίλη μου, δεν μολύνθηκε κανένας άλλος, ούτε καν ο σύζυγός μου που ήμασταν μαζί στο ταξίδι».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη.